.

Számos szolgálatónál több órája megszakadt az RTL Klub adása (frissítve)

Írta: Kenderessy Szabolcs | 2020. április 26. 16:55
Az egyik olvasónk jelezte, hogy megszakadt az RTL Klub adása és fekete képernyő látható helyette. A csatorna Facebook oldalán 15:41-kor jelent meg az első komment, ami jelezte a hibát és azóta folyamatosan érkeznek a hasonló hozzászólások. 16 óra után nem sokkal a médiavállalat is kiadott egy közleményt, melyből kiderül, hogy súlyos technikai hiba okozza az adásszünetet. "Az RTL Magyarország központja és az elosztó központ közti fő-és tartalék optikai szál - vélhetően építési munkák miatt - elszakadt. Ez adáskimaradást okoz a lineáris és az online platformon. A hiba elhárításán és a teljeskörű adásszolgáltatás helyreállításán dolgozunk."
Végeztünk egy gyors felmérést a SorozatWiki szerkesztőségében és néhány ismerősnél, mely azt az eredményt hozta, hogy csak bizonyos szolgáltatóknál nem elérhető az RTL Klub, van ahol pedig csak részben vannak problémák. Azt tapasztaltuk, hogy a Diginél, Vidanetnél, a UPC Dirctnél fekete képernyő várja a csatorna nézőit, a Vodafone-UPC-nél az SD adás elérhetetlen, míg a HD fogható, a Telekomnál és a Telenor MyTV-nél látható a tévéadó, de csatornalogó és korhatár-besorolás nélkül, míg az Invitelnél és az RTL Most online felületén minden rendben működik. A hiba az RTL Magyarország kábelcsatornáit a gyors felmérésünk szerint nem érinti. Ennek az lehet az oka, hogy míg az RTL Klub adását a médiavállat budapesti székházából, addig úgy tudjuk, hogy a kábeladókat a luxemburgi RTL központjából továbbítják.
Frissítés: Olvasóink visszajelzése szerint bizonyos Telekom és Digis előfizetőknél elérhető az RTL Klub, míg másoknál nem. A PR-Telecomnál van adás, míg a Mindig TV-nél szintén elérhető a tévéadó, de csatornalogó és korhatár-besorolás nélkül. A román Digi és Vodafone előfizetőknél se látnak adást. Frissítés 2: Több Telekom és Telenor-MyTV előfizető olvasónk jelezte, hogy náluk a délután folyamán fogható volt az RTL Klub, de nagyjából 18 órától már náluk sem elérhető a csatorna, néha visszajön, de a kép és a hang is akadozik. Egy Vodafone-UPC-s olvasónk szerint már 14 órától elment az RTL Klub, nála azóta sem jött vissza. Frissítés 3.: Az RTL Magyarország 20 óra után nem sokkal közleményben jelentette be, hogy mindenhol helyreállt az RTL Klub adása és nem munkagép, hanem egy gépjárműtűz okozta a súlyos technikai hibát. A csatorna adása 4-6 órán keresztül akadozott egyes helyeken teljesen szünetelt.


További hírek

Megvan az új Nicsak, ki vagyok? második három leleplezettje

Leleplezték az Álarcos énekes 13. adásának kiesőjét

Nagyon szeretünk Hargitai Beával dolgozni - közös interjú az Álarcos énekes nyomózóival

Egy harmadik magyar csatorna is megszűnik