Az AMC tegnap bejelentette, hogy elkaszálták a Walking Deadet és 11 évad után befejeződik a zombis sorozat. A nézők számára jó hír, hogy még 2022 végéig biztosan képernyőn lesz a produkció, melynek lezáró szezonja rekordhosszú, 24 epizódra nyúlik majd. A széria 2015-ben kapott egy Fear The Walking Dead című spinoffot, illetve idén októberben bemutatkozik a The Walking Dead: World Beyond, amely egy olyan, fiatal generációra koncentrál majd, akik már a világégés után születtek. A közeljövőben az Andrew Lincoln által játszott Rick Grimes saját filmeket kap, emellett most kiderült, hogy az AMC-nél két további Walking Dead testvérsorozaton dolgoznak.

A csatorna rögtön be is rendelte a Norman Reedus (Daryl Dixon) és Melissa McBride (Carol) főszereplésével készülő spinoff első évadát, mely 2023-ban mutatkozik be az AMC-n. A Walking Dead eredeti szereplői közül egyedül ők maradnak tartósan a képernyőn, a többiek az anyasorozattal együtt elköszönnek a rajongóktól. Daryl Dixon karaktere a produkció egyik legnépszerűbb figurája, aki eredetileg nem is szerepelt Robert Kirkman képregényeiben, de a nézők annyira szerették a férfit, hogy végül ő is belekerült az írott történetbe. A széria készítői a Walking Dead veteránnak számító Scott M. Gimple és Angela Kang, a Walking Dead showrunnere lesznek.

A TV Line szerint emellett érkezik még egy antológiasorozat is, a Tales of the Walking Dead, mely korábban bemutatott és vadonatúj karakterekre koncentrál majd. A produkció sajátossága lesz azonban, hogy minden epizód különálló történeteket fog elmesélni. Scott Gimple és az AMC célja a szériával az, hogy tovább mélyítsék a Walking Dead világát és előzménytörténetekkel, valamint önálló kalandokkal még jobban megismerjük ezt a posztapokaliptikus helyzetet. Az új sorozatnak egyelőre nincsen pontos premierdátuma.

hirdetés
hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része