A Netflix egyik legnépszerűbb sorozata, a Lucifer augusztus 21-én tér vissza a képernyőkre. A képregényadaptáció 5. évada a szokásosnál hosszabb, 16 részes lesz, melynek idén nyáron teszik elérhetővé az első felét. Az új epizódok az eredeti tervek szerint már idén tavasszal megérkeztek volna, a koronavírus-járvány azonban a Lucifernek is keresztbe tett és sokat csúsztak a munkálatok. A főszereplőt alakító Tom Ellis most egy friss interjúban rossz hírt közölt a rajongókkal, a Lucifer 5. szezonját nem sikerült végig felvennie a stábnak. A jelenlegi helyzetben pedig nem lehet tudni, hogy mikor térhetnek vissza dolgozni.

“Rendkívül közel álltunk ahhoz, hogy elkészüljünk mind a 16 résszel, de a járvány miatt a finálénak még nagyjából a 60 százalékát le kell forgatnunk. Úgy gondolom, hogy az egész stábnak nehéz lesz a visszatérés, olyan munkakörnyezetet kell majd teremtenünk a kollégák számára, amelyben biztonságban érezhetik magukat, de produktívak is maradunk. A forgatások alatt sok ember szokott kis területen tartózkodni, és nagy az összevisszaság. Elképzelhető, hogy az óvintézkedések miatt lassabban tudunk haladni az évadfinálé forgatásával” – mondta Tom Ellis a Da Mannek.

A Lucifer stábjának helyzete nem példa nélküli, több sorozatot is súlyosan érintett a járvány. A Doom Patrol 2. évada egy résszel rövidebb lett végül, az Utódlás és az Eufória forgatását el sem tudták kezdeni, míg az Odaát utolsó etapjából még 7 epizódot kell elkészíteni. A Netflix általában 3-5 hónap szünettel szokta közzétenni az olyan sorozatévadait, amelyek két részletben érkeznek meg az online videotárra. A Screenrant szerint a Lucifer rajongóinak jó hír, hogy az 5. etap második fele – még ha kisebb csúszással is -, de 2021 első felében képernyőre kerülhet.

hirdetés
hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna