Az elmúlt években átalakult az amerikai sorozatpiac és a legminőségibb új sorozatokat főleg a kábelcsatornák hozzák. Ezek közül is az egyik éllovas az HBO, amely olyan szériákat mutatott be az elmúlt években, mint a Trónok harca, a True Detective, a Boardwalk Empire – Gengszterkorzó vagy épp a Híradósok. A tévéhálózat magyar csatornája pedig még erre is rátesz egy lapáttal és évről-évre bemutat egy kiváló hazai gyártású sorozatot is. Idén ősszel is készüljünk fel, ugyanis az HBO a tengerentúli premierrel egy időben itthon is bemutatja a legújabb produkcióit és folytatódik az évtized legjobb magyar szériája is.

Október 3-án indult az egyik leginkább várt újdonság a Westworld. Egyelőre feliratos változat volt látható az HBO-n és így kerül fel az HBO GO-ra is, de 16-án megérkezik a produkció magyar szinkronnal is. A sorozat Michael Crichton kultikus filmjének, a Feltámad a vadnyugatnak az újragondolása. Egy kalandparkban játszódik, ahol a látogatók a legsötétebb vágyaikat is kiélhetik android ellenfeleiken. Ám hamarosan elszabadul a pokol. A szériával a következő hetekben többször is foglalkozunk még.

Október 10-én a Westworld 2. epizódja után két vadonatúj sorozat is érkezik. 21:00-kor jön a Válás (Divorce). Sarah Jessica Parker neve összeforrt a Szex és New York című sorozattal, amelyben a barátnőivel fáradhatatlanul a boldogságot kereső újságírónőt, Carrie Bradshaw-t alakította. Karakterét még azok is ismerik, akik nem pont az HBO csajos tartalmait preferálták. Új sorozatát azonban bátran nevezhetjük az „anti-Szex és New Yorknak” is. A színésznő most Thomas Haden Church oldalán tér vissza a képernyőre, hogy egy válás fájdalmas és tragikomikus helyzeteit hozzák el hétről hétre. Frances és Robert történetén keresztül láthatjuk milyen az, amikor kenyértörésre kerül a sor, és megmérettetik a felek tűrőképessége, a barátok lojalitása, az ügyvédek hozzáértése.

hirdetés

Rögtön a Válás után 21:35-kor érkezik a szintén új, Bizonytalan (Insecure) című széria. Issa Rae azt tűzte ki célul, hogy görbe tükröt tart a társadalom felé, és megmutatja milyen is fekete nőként ismerkedni és érvényesülni fehérek között. A Bizonytalan szintén webes sorozatból nőtte ki magát, több mint húszmillió megtekintést tudhat magáénak, sőt a nézők közösségi finanszírozással járultak hozzá ahhoz, hogy újabb epizódok készülhessenek. Az HBO tetszését elnyert pilotepizódján Issa Rae már 2013-ban elkezdett dolgozni, októberben láthatjuk is mi sült ki belőle. Mindkét sorozat az amerikai bemutatóval egy időben az HBO GO-ra is felkerül.

November elején visszatér a legjobb magyar sorozat. Az Aranyélet 2. évadának premierje november 6-án, vasárnap 20 órakor lesz. A hazai filmgyártás leglátványosabb képkockáit ígérik őszre a széria készítői. A produkció folytatásával a következő hetekben többször, részletesen is foglalkozunk még.

Ezen kívül október 30-án jön a Pusztaság (Pustina), mely az HBO Europe cseh sorozata. A produkció egy jobb sorsra érdemes bányásztelepülés szociális és gazdasági kihívásait foglalja egy realista történetbe. Még mindig nem ért véget a premierek sora, hiszen októberben második évadával jön a Los Angeles-i rendőrnő, Angie Tribeca is, valamint a Blunt Talkban is másodszorra fut neki a sikernek Patrick Stewart. A vadonatúj Berlini küldetés (Berlin Station) egy besúgórendszerről szóló kémsorozatot ígér, november 5-én pedig a Cinemax gondozásában készült Gomorra második szériájában folytatódik tovább a nápolyi maffiabandák hatalmi harca. Október végén érkezik Az ifjú pápa olyan nagy nevek főszereplésével, mint Jude Law és Diane Keaton. A fiktív egyházi főméltóság, XIII. Pius élete október végétől elevenedik meg Paolo Sorrentino rendezésében. (Fotók: HBO)

hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna