A The Mandalorian sorozat sikerei és a Solo előzményfilm mozis bukása után a Disney a jövőben elsősorban a tévés szériákra fog koncentrálni. A jelenleg második évadával futó The Mandalorian jövőre a harmadik szezonjával jelentkezik és további két vadonatúj élőszereplős Star Wars sorozat is érkezhet mellé, melyek a médiavállalat új online videótárában, a hamarosan Magyarországon is elinduló Disney+-on lesznek láthatóak. A napokban a cím nélküli Zsivány Egyes és az Obi-Wan Kenobi produkciókhoz is jó hírek érkeztek.

A Zsivány Egyes előzménysorozatáról azt lehetett eddig tudni, hogy még 2020-ban indulhat a forgatása és 2021-ben mutathatják be. Manapság azonban semmilyen hasonló hírt nem lehet biztosra venni, ugyanis a koronavírus-járvány miatt rengeteg alkotás felvétele csúszik, vagy idő közben áll le. A napokban azonban Jimmy Kimmel műsorában a Zsivány egyes főszereplője, a Cassian Andor karakterét megformáló Diego Luna árulta el, hogy már forgatnak egy olyan produkciót, amihez a Disney+-nak és a Lucasfilmnek is köze van.

Ez minden bizonnyal a Zsivány Egyes cím nélküli előzménysorozata lehet. A hír pedig azt jelentheti, hogy a járvány egyelőre komolyan nem akadályozza az új Star Wars széria munkálatait. A produkcióról egyelőre nagyon keveset tudunk, de a nyáron már kiderült, hogy a női főszereplője az Emerald Cityben megismert Adria Arjona lesz és a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet mozifilm története előtt 5 évvel fog játszódni.

A szintén cím nélküli Obi-Wan Kenobi sorozat előkészületei eddig elég kalandosak voltak. Az év elején jött a hír, hogy a Disney nem elégedett a produkció kezdeti forgatókönyveivel, ezért teljesen új írókkal, elölről kezdik a munkálatokat. Később a médiavállalat elnöke nagy meglepetésre úgy nyilatkozott, hogy a széria mindössze egy évados lesz. A széria főszereplője az a Ewan McGregor lesz, aki az előzménytrilógiában is életre keltette Obi-Wan Kenobi mestert. A színész októberben nyilatkozta az, hogy a forgatások csak jövő márciusban kezdődnek. A Production Listen olvasható néhány napos bejegyzés szerint azonban a produkció felvételei már január 4-én Londonban és Bostonban párhuzamosan elindulnak.

hirdetés

A produkció friss leírásában szerepel a tatuini sivatag, a kettős nap, a buckalakók, valamint egy itt bujkáló Jedi mester, aki egy árva csecsemőt rejteget, akin később a galaxis jövője múlhat. Ez utóbbi minden bizonnyal Luke Skywalker lehet. A karakter sorozatban való szerepléséről már régóta tudni, ahogy azt is, hogy a fiatal Leia hercegnő is látható lesz, valamint Padmé Amidala karaktere visszaemlékezésben tűnhet fel, akit ismét Natalie Portman alakíthat. A produkció a Birodalom felemelkedése utáni évekről és arról szólhat majd, hogyan élte meg a klónok háborújának hőse, hogy rendje feloszlott. A sorozat a Star Wars: Egy új remény előtt 11 évvel fog játszódni.

hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része