Szombaton indul az RTL Magyarország új napi sorozata, az Oltári csajok. A telenovella premierje szombaton 18:45-kor lesz az RTL Klubon, a folytatás pedig hétfőtől minden hétköznap 20:30-kor az RTLII-n lesz látható. A produkció középpontjában három testvér, az Erdész-lányok vannak, akiknek a romantikus életüket 101 epizódon keresztül követhetjük a következő hónapokban. Nemrég forgatási látogatáson jártunk a produkciónál, ahol többek között a három főszereplő lánnyal beszélgettünk. Elsőként a velük készült interjúval jelentkezünk, melyben a színésznőkkel a castingról, a karaktereikről, és nem várt forgatási eseményekről beszélgettünk.

Mesélnétek a castingról? Hogyan választottak ki titeket az Oltári csajokba?
Horváth Sisa Anna (Erdész Angéla): Nagyon érdekes az esetem, mert az utolsó pillanatban csöppentem bele a szereplőválogatásba. Olyannyira, hogy csak egy castingon voltam összesen (nevet). Nagyon régóta keresték már ehhez a szerephez a színészt, és hónapokon keresztül hívogattak is, hogy jönnöm kellene, de nem tudtam a színházi próbák és bemutató miatt elszabadulni. Sűrű időszak volt és mindig oda-vissza hívogattuk egymást Muhi Zsófival, aki a sorozat casting directora.

Aztán egyszer csak írt egy üzenetet, hogy most jött el az a pillanat, hogy holnap mindenféleképpen jönnöm kell. A legnagyobb meglepetésemre ott volt a castingon a leendő partnerem, a producere, a showrunner és mindenki bevonult. Így indult és záródott is egyszerre az én szereplőválogatásom az Oltári csajokra. Tulajdonképpen egy találkozásból született meg az eredménye.

hirdetés

Hartai Petra (Erdész Hajnal): Nagyon érdekes történet, mert amikor a casting director felhívott, akkor én egyből nemet mondtam, mert a nyárra már volt egy másik munkám és egy darabom is Szombathelyen, ott játszom ugyanis Jordán Tamás társulatában. Ez pedig nagyon fontos volt nekem, ezért azt mondtam, hogy sajnos nem érek rá. Aztán a színházi ismerőseim, barátaim mesélték, hogy mennek erre a castingra nekem pedig elkezdte piszkálni a csőrömet, hogy ezt nem hiszem, hogy én meg nemet mondtam! Felhívtam a castingosokat és megkérdeztem, hogy nem lehetne mégis, hogy jöhessek és szerencsére meg tudtuk oldani.

Michl Juli (Erdész Piros): Elég vicces volt, felhívtak és elmesélték, hogy lesz egy új sorozat, kérdeztek rólam pár dolgot és elmondták, hogy láttak egy másik sorozatban, a Chili vagy Mangoban. Megkaptam azt, ami majd lesz a szereplőválogatáson, Hajnalét, a középső Erdész-lányét jelenetét. Megérkeztem a castingra, megláttak és azt mondták: „Pont úgy öltözködsz mint a Piros.” Nekem pedig fogalmam se volt ki az a Piros.

Megcsináltuk a fotókat, és utána a kezembe kaptam Piros jelenetét és mondtam neki, hogy én nem erre készültem. „Nem?” – kérdezett vissza. „Pedig pont olyan vagy mint Piros.” Végül megcsináltuk azt a jelenetet, amire felkészültem, majd utána Pirosét is felvettük, de úgy, hogy a szöveggel ott helyben szembesültem először. Szerencsére csak beszélni kellett össze-vissza, az pedig zsigerből megy (nevet). A következő körben már Pirosra hívtak.

Mit kell tudni a karaktereitekről?
H. Sisa Anna.: Erdész Angélának hívják, ő a legidősebb a három lány közül. Ő költözött fel először Budapestre és elkezdte felépíteni az életét. A családnak van egy birtoka, lovardája Gödöllőn ott nőttek fel nagyon harmonikus és szerető közegben. Az én karakterem repült ki elsőnek a családi fészekből és úgy döntött, hogy a karrierjére fókuszál. Az ő példáját követik aztán a húgai. Szépen lassan mindenki odaköltözik hozzá Budapestre.

Angéla eldöntötte, hogy a saját lábára áll, és egy önálló, erős és független nő lesz. Megerősítette a falakat maga körül, nehéz átlátni rajta, emellett nagyon sok maszkot visel. Nem engedi át magát az érzelmeinek és arra koncentrál, hogy mit akar elérni és mit kell ehhez tenni, roppant céltudatos.

H. Petra.: Erdész Hajnalnak hívják, és nagyon szeretem. Érzékeny lány, sokak számára hangulatembernek tűnhet, de én ezt úgy fejtettem meg nála, hogy nagyon szélsőségesen reagál helyzetekre, akár jó, akár rossz dolog történik. Mindent száz százalékosan megél.
Ami nagyon érdekes, és amiben szerintem fejlődni fog a száz rész alatt, hogy az elején még a kapcsolatai által határozza meg a saját helyét a világban és azt érzem, hogy egyre önállóbb lesz ahogy halad előre a történet. A végén lehet, hogy egy teljesen önálló személyiség lesz, aki saját magát tartja fontosnak.

M. Juli.: Erdész Pirosnak hívják és elsőre naivnak tűnhet, de elképesztően éles meglátásai vannak. Nagyon nagy az igazságérzete, hogyha valahol azt érzi, hogy igazságtalanság történt, akkor megy és meg akarja oldani. Teljesen mindegy, hogy van-e köze hozzá vagy sem. Ez azért baj szerintem, mert akkor is segíteni szeretne, ha a másik ezt nem akarja. Beletrappol a magánszférába, és ebből adódhatnak problémái.
Úgy látom, hogy egyáltalán nincs tisztában azzal, hogy milyen adottságai vannak és milyen hatással van a férfiakra. És ezért nem is tudja kezelni a férfiakat. Szerelmes típus, nagyon romantikus, amint meglátja azt a fiút, akit el tud képzelni maga mellett akkor ő nem tágít. Nem olyan rámenős mint a nővére, inkább türelmes és kivár, hogy a fiú is azt érezze, amit ő.

Emellett nagyon ügyetlen, kétbalkezes, leejt és összetör mindent, saját magát is. De ez is pont azért van, mert elképesztően magas hőfokon ég és folyamatosan csinálni akar valamit, folyamatosan pattog. Ami belőle jön, az mind jóindulatú, csak elképesztően sok bonyodalmat okoz.

Mennyire hasonlít rátok a karakter?
H. Sisa Anna: Mindketten harcolunk azért amiben hiszünk és azokért, akik fontosak számunkra.

H. Petra: Abban fedezek fel némi hasonlóságot, hogy Hajnal is hajlamos a boldogságra, megtalálni a szép dolgokat. Nagyon megélem a jó dolgokat és a pillanatnak élek. Sok helyzetben emberekhez kötöm magam, tényleg mindenhol jól tudom magam érezni, csak olyan emberek vegyenek körül. Hajnal séfként dolgozik és a munkájával kapcsolatban nagyon szenvedélyes, és én is rettentő szenvedélyes vagyok. Néha már-már stréber, de szeretem a stréberségem és büszke is vagyok rá.

M. Juli: Szerintem Piros az én három-négy évvel ezelőtti kiadásom. Ugyanilyen voltam. Azt, hogy ugyanilyen ügyetlen vagyok, ez nem változott. Pont most vágtam el a kezemet miközben egy szendvicset készítettem. Én is ilyen naiv voltam és szerintem Pirossal most fognak megtörténni azok a dolgok, amik velem is az elmúlt pár évben, és amik miatt sokkal jobban megismertem önmagamat. Piros még nem is tudja kezelni a saját érzéseit.

Volt valami váratlan esemény, ami megzavarta a forgatásokat?
H. Sisa Anna.: Van egy pár. (nevet) Egy forgatás mindig ilyen, és szerintem a játékon és a történéseken kívül ez a folyamatos problémamegoldásról szól. Állandóan helyzetek vannak, amire a stáb reagál. Az a szerencsés együttállás van, hogy ez egy szuper stáb és nagyon jó hangulatban dolgozunk együtt. És ezért nem is problémamegoldásnak éljük meg, hanem mindennapi játszótérnek, amit abszolút humorral, jókedvvel tudunk megcsinálni.

Nagyon szűk az időkeretünk, napi 40 perc hasznos anyagot veszünk fel. Ez önmagáért beszél. Két stábbal dolgozunk párhuzamosan, egyszerre vesszük a külső és belső jeleneteket. Nagyon erőltetett menet, amit csak humorral lehet ellenpontozni. Azt hiszem, a csúcspont számomra az volt, amikor egy bankos jelenetet forgattunk és a stáb egyik tagja feldobta azt az ötletet, amire partnereket is talált a csibészkedésben, hogy rajtaütéses bankrablással érkeznek meg a jelenetbe, ami mondanom se kell, a forgatókönyvben nem szerepelt és mi sem tudtunk róla. Élesben forgott a jelenet és zajlott a dialógus, amikor egyszer csak megláttunk a fejükre harisnyát húzott arcokat játékfegyverrel. (nevet)

H. Petra: Rengeteg! Az egyik hangmérnökkel elég nagy harcban álltam a kezdeti időszakban, megvicceltük egymást. Egyszer eltűnt a papucsom és fel volt ragasztva a falra. Ezután én egy csörgőt kötöttem a hangos pultra és nem tudta elképzelni, hogy mi csöröghet, de hamar rájött, és azóta is ott van. A kötényemben folyamatosan kavicsokat, oda nem illő dolgokat találtam… húzzuk egymást. Azt gondolom, hogy ilyen a tempó mellett csak jó hangulatban, szeretetben lehet jól dolgozni. Nem bírom a konfliktusokat és fontos, hogy ne hozzunk be feszültséget. Szeretek itt lenni és szeretem a kollégákat.

M. Juli: Majdnem minden nap történt valami. Amiatt, mert nagyon jó a stáb és nagyon jól tudunk együtt dolgozni. Ezt azt is jelenti, hogy folyamatosan hülyéskedünk. Félbeszakítunk egy jelenetet, bemondunk egy hülye mondatot – de ez nem fordul elő olyan gyakran, mert akkor sosem végeznénk (nevet). De egyszer-egyszer megvicceltük a másikat.

A lovardában például nagyon jó forgatni, de ott történt egy kis baleset. A legelső nap rálépett a ló a lábamra, de teljesen jól vagyok és maradandó sérülést nem okozott, kibékültünk és azóta többször is dolgoztunk már együtt. Fájt persze, de tudtam tovább forgatni.

Nagyon izgalmas, és szeretem a külső helyszínemet, ami egy virágbolt. Ott is nagyon jó forgatni, mert mindig történik valami. A múltkor bezártak valakit az előttünk levő üzletbe és emiatt folyamatosan szólt a riasztó. Szerencsétlen ki akart jönni, de nem tudott. A riasztó miatt viszont nem tudtunk forgatni, mert nem lehetett zajban hangot felvenni. Végül mi kommunikáltunk a lánnyal akit bezártak, hogy maradjon kicsit mozdulatlan, amíg felvesszük a jelenetet. (nevet)
Sokat motorozunk, és azt is nagyon szeretem. Külső helyszínen nagy élmény forgatni, mert váratlan dolgok is történhetnek. Elsétálnak melletted, elkezdenek hozzád beszélni, kiabálnak, belenéznek a kamerába, emiatt újra kell venni az egészet. Úgy kell átkelni az úttesten, hogy ne üssön el az autó, ez pedig ugye nálam mindig nagyon veszélyes (nevet). (Fotók: SorozatWiki és RTLII)

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban