Január végén megújult zsűrivel és új műsorvezető-párossal indult A Dal 2019 a Dunán. A köztévé főadójának legnagyobb szabású saját gyártású produkciója már az első adásával katasztrofális nézettséget hozott, és azóta se nagyon javultak az eredményei. A műsorból azonban már lement a három válogató, és az utolsó elődöntőt is megtartották a múlt héten, így kialakult a döntő nyolc fős mezőnye.

A zsűri és a nézők szavazatai alapján Pápai Joci, Nagy Bogi, Szekér Gergő, a Fatal Error, Petruska, az Acoustic Planet, Vavra Bence és a The Middletonz jutott a február 23-án este megrendezésre kerülő fináléba. A második elődöntő végén azonban bejelentették, hogy az egyik döntős produkció kapcsán felmerült a plágium, azaz a másolás gyanúja. A Dal készítői kivizsgálták az esetet, és beigazolódott a gyanú. Fehér Gyula, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektorhelyettesének és nemzetközi tekintélyű szakértőjének véleménye alapján kizárták Petruskát. A dala, a Help Me Out of Here karaktere és hangulata ugyanis megegyezik a Vampire Weekend nevű amerikai rockbanda White Sky című szerzeményével.

A fináléba Petruska helyére az elődöntőkben a zsűritől és a nézőktől a legtöbb pontot kapott versenyző, Oláh Gergő került. A Dal február 23-án, 19:30-kor kezdődő döntőjében derül ki, melyik előadó és dala képviseli Magyarországot a 61. Eurovíziós Dalfesztiválon. (Fotó: Kaszner Nikolett)

hirdetés
hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna