A Peter Dinklage által játszott Tyrion már a Trónok harca elejétől kezdve izgalmas karakter volt, ő volt az, aki nagyszerű tanácsokat adott, de közben rengeteget vedelt és örömlányok ágyában kereste a boldogságot. Kevesen tudják, de a színész eredetileg nem akart a George R. R. Martin regényeit feldolgozó produkcióban szerepelni, mert attól tartott, hogy más fantasykhoz hasonlóan humorforrásnak használnák csak a törpét. Az októberben megjelent, a Trónok harca kulisszatitkait feldolgozó Fire Cannot Kill a Dragon című könyvből azonban most kiderült, hogy Dinklage a forgatásokon is többször balhézott emiatt a készítőkkel.

“Féltem tőle, hogy a Narnia Krónikáihoz hasonló figurát kell játszanom, hiszen Martin könyveiben Tyrion Lannisternek is hosszú szakálla volt. David Benioff és D. B. Weiss, a produkció alkotói többször is felvetették, hogy növesszek arcszőrzetet, de mindig nemet mondtam az ötletre. Az Ördögfióka az első néhány szezonban borotvált arccal szerepelt, majd később, amikor megalapoztuk a karaktert, már másképp álltam a dologhoz” – nyilatkozta a színész James Hibberdnek, az Entertainment Weekly újságírójának.

Hibberd könyvében hozzáteszi, hogy valószínűleg Dinklage-et a nézői visszajelzések is befolyásolták, valamint azok a televíziós díjak, amelyeket elnyert, emiatt is adhatta be később a derekát, hogy szakállal mutatkozzon a kamerák előtt. A színész a Trónok harcában nyújtott teljesítményéért négy Emmy-t és egy Golden Globe-ot vihetett haza, a legjobb férfi mellékszereplői kategóriában.

hirdetés
hirdetés

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát