A VIASAT3 idei őszének egyik legnagyobb újdonsága a Feleségek luxuskivitelben. A reality hat magyar dúsgazdag nő életét mutatja be nyolc epizódon keresztül. A produkció helyi változatát a világ számos országbán már bemutatták, de a régióban először Magyarországon készítettek helyi verziót. Pár héttel ezelőtt a csatorna meghívására kilátogattam az egyik forgatásra, mely egy luxuspartin volt. Az eseményen betekintést nyerhettem a műsor készítésébe és a Sony régiós programigazgatója is mesélt az új realityről.

Idén ősszel is több új műsor indul a különböző magyar tévécsatornákon. Ezek nagy része viszont más hasonló műsorok sikerét próbálja meglovagolni és kevés valódi újdonságot nyújtanak. A VIASAT3 új produkciója azonban merőben eltér a többi hazai realitytől és pont emiatt válhat érdekessé. A Feleségek luxuskivitelben című műsorban hat gazdag hölgy életét követhetjük nyomon hétfő esténként. Közülük csak az egyikük, Rubint Réka celeb, bár Csősz Boglárkát az Apám beájulna című filmben már láthattunk, Köllő Babett, Smaltig Dalma, Farkas Rita és Vasvári Vivien viszont még nem ismert a nagyközönség számára.

A forgatás helyszínére több újságíró kíséretében kora este érkeztünk meg egy budai, erdő szélén található villába. Itt található az egyik feleség, Köllő Babett és férje gyönyörű háza. Babett körbevezetett minket a villában, mely mindenhol tele volt arannyal és mindenféle luxussal. Ezek után a kertbe kísértek minket, ahol már készülődtek az esti partihoz. A helyszínre megérkezett John Rossiter a Sony Pictures Television Networks közép-kelet-európai ügyvezető igazgatója és Temesvári Marietta régiós programigazgató is. Utóbbi vezető a sajtó képviselőinek a műsor eredeti verziójáról és a magyar megvalósításról beszélt.

hirdetés

„Ennek a műsornak az eredeti verzióját a Született feleségek ihlette. Amikor elindult Amerikában ez a sorozat, akkor a reality készítők rájöttek arra, hogy vannak olyan nők akiknek az élete majdnem olyan izgalmas, mint a Született feleségekben látottak. A Real Housewives első verziója Los Angeles déli részén, egy kertvárosban játszódott, mely nagy siker lett, ezért más nagyvárosokban is készítettek hasonló műsort. Mindenhol az volt a lényeg, hogy olyan nőket mutassanak be, akik megfogható szubkultúrába élnek, nagyon tehetősek és érdekes az életük. Azóta világszerte számos országban készült helyi verzió, de a kelet-európai régióban Magyarországon először” – mondta Temesvári Marietta.

„A Feleségek luxuskivitelben esetében azt láttuk, hogy ez egy olyan téma, ami jól illeszkedik a VIASAT3 arculatához. A magyar valóság egy nagyon érdekes szegmensét mutatja be, amibe az egyszeri nézőnek nem nagyon van betekintése. Ennek a produkciónak azok a nők a főszereplői, akik ugyan gazdagok, szépek és sikeresek, de többre vágynak. Meg akarják mutatni magukat és az életüket a nagyközönségnek is. A műsorban lesz ármány, szerelem, veszekedés, komoly dráma és különböző nagyobb életesemények, amiket a mi kameráink végigkövettek. Ők valamilyen szinten egy közös baráti társaság, így majdnem minden epizódban van egy olyan pont, amikor találkoznak egymással. A mai parti is pont egy ilyen esemény” – tette hozzá a régiós programigazgató.

Ezután elindult a forgatás. Rubint Réka külföldön, egy családi nyaraláson tartózkodott, így nem vett részt az eseményen. A másik öt hölgy a rendezvény elején barátságosan beszélgetett, de hamar egy komoly vita kezdett kibontakozni. A veszekedésről bővebben nem írhatok, hisz ezen események majd a műsor adásaiból derülnek ki. Annyit viszont elárulhatok, hogy a kamerák alig bírták követni a több csoportra szétszóródó hölgyeket.

A stáb több kamerával is rögzítette az eseményeket, így a több csapatra bomló társaságot is fel tudták venni. Emellett egy drónnal is készítettek képsorokat a házról és a partiról, melyről exkluzívan kapott fotókat a SorozatWiki. Ezután a programigazgatót arról kérdeztem, hogy mik voltak a legfontosabb szempontok a reality castingja során.

„Alapkövetelmény volt, hogy olyan nőket kerestünk, akiknek az életmódja nincs átfedésben az átlagemberekével. Olyan problémáik is vannak, hogy átsétálhatnak-e az utcán 20 millió forint értékű ékszerekkel. Ezen kívül ezek a hölgyek szépek, sikeresek, kommunikatívak és szeretik ha körülöttük forog a világ. Pont ezért ha összeeresztjük őket, akkor abból egy olyan drámai kibontakozás lesz, ami érdekelheti a nézőket” – mesélte Temesvári Marietta.

Később a főszereplő hölgyek is nyilatkoztak a sajtónak. Elmondták, hogy mindegyikük főállásban dolgozik és egyikük sem otthon ülő eltartott feleség. A legtöbbjüknek saját vállalkozás van és férjeik nélkül is meg tudnának élni. A műsorban való szereplést azért vállalták, mert meg akarják mutatni, hogy ők is keményen dolgoznak, vannak akik gyereket is nevelnek és nemcsak fürdenek a gazdagságban.

A produkciót gyártó Show & Game-től megtudtam, hogy Törökországban is forgattak, Csősz Bogi ugyanis férjével Isztambulban élnek. Az egyik forgatási napon azonban rengeteg tüntetés volt, ami miatt nem tudtak a tervezett helyszíneken forgatni. Spontán ötletként elmentek a korábbi török Forma-1-es pályára. Az Intercity Istanbul Parkot a forgatás idejére Bogiék kedvéért teljesen lezárták, ahol a magyar hölgy méregdrága, Porsche 911 Carrera S-el körözhetett.

A helyszínt késő este hagytuk el. Izgalmas volt látni, hogy készül a Feleségek luxuskivitelben, az elmúlt években hasonló forgatáson nem voltam. Ugyan csak kevesett láttam a műsorból, de érdekesnek ígérkezik a produkció. Nagyon kíváncsian várom, hogy a hat dúsgazdag nő, hogyan fog működni a képernyőn és férfi szemmel leköt-e majd a műsor. A reality hétfőtől minden héten 21 órától lesz látható a VIASAT3-on.

b

b




hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban