.

Ők nyerték 2019-ben a Televíziós Újságírók Díját

Írta: RaulReal | 2019. március 21. 14:30
Tizennégy kategóriában hirdettek győztest a Televíziós Újságírók Díján március 20-án este, egy ünnepélyes díjátadó gála keretein belül Budapesten. A legjobb női műsorvezető idén Liptai Claudia lett, Istenes Bencét a legjobb műsorvezetőnek választották, Majka pedig a legjobb zsűritag lett. Kovács Patrícia és Thuróczy Szabolcs a legjobb színésznőnek, illetve színésznek járó díjat kapták míg, míg mellékszereplői kategóriában az Aranyélet színésznője, Danis Lídia nyert.
Hatodik alkalommal értékelték a szakújságírók a tavalyi év legkiemelkedőbb televíziós teljesítményeit és személyiségeit. Az RTL Klub 5, a TV2 4, az HBO 3, a VIASAT3 és a Spektrum Home pedig 1-1 elismeréssel térhetett haza a gáláról. A Televíziós Újságírók Díján részt vett a hazai szakma legjava, a vezető magyar tévécsatornák szakemberei, sztárjai és a sajtó képviselői tették tiszteletüket a Budapest Music Centerben megrendezett eseményen. A Televíziós Újságírók Díja gálaestjén tizennégy kategóriában hirdettek nyertest. A 24.hu, a Hír7, az Index-Comment:Com, a Kreatív, a Marketing&Media, a Media1, a Médiapiac, az Origo, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella-Epizód magazin és a TVR-hét szakújságíróiból álló grémium díjazta a legjobb nagyszabású showműsort, a legjobb vetélkedőt, a legjobb realityt, a legjobb comedy showt, a legjobb zsűritagot, a legjobb női műsorvezetőt, a legjobb férfi műsorvezetőt, a legjobb magyar sorozatot, a legjobb színésznőt, a legjobb színészt, a legjobb mellékszereplőt, a legjobb gasztro realityt, a legjobb a talkshow-t valamint a legjobb új sorozatot.A díjakat az elismerést alapító szakmédiumok munkatársai adták át.
Az est műsorvezetője és háziasszonya Demcsák Zsuzsa volt, a gálaesten az ünneplés és a baráti kézfogások mellett maradt hely az emlékezésnek is. A Televíziós Újságírók Díján Baló Györgyről és Andy Vajnáról, két nagyon fontos, nemrég elhunyt médiaszemélyiségről is megemlékeztek. Az idei gálán is akadtak kiemelkedő pillanatok, Istenes Bence extravagáns megjelenésével hívta fel a figyelmet magára, a két kategóriában is érintett és díjazott sztár piros melegítőben jelent meg a Televíziós Újságírók Díján. Akadt olyan szakember, aki gyerekkorában szájtátva nézte Liptai Claudiát, később pedig már kreatív producerként poénokat írt neki, most pedig díjat vett át a legjobb női műsorvezető helyett.
Érdekes módon nyert díjat D. Tóth Kriszta műsora is, hiszen a DTK - Elviszlek magammal című talkshow-t először Youtube-ra gyártották, végül aztán a Spektrum Home miatt tévés díjat kapott a széria. A VIASAT3 szakemberei szomorú jövőképet festettek elénk, a díjazott Észbontók készítői ugyanis köszönőbeszédükben azt mondták, ha a szereplőválogatáson múlik, jó eséllyel hosszú évekig képernyőn lesz még a comedy show, mert könnyen találnak majd hozzá embereket. (Fotók: Televíziós Újságírók Díja) 2019-ben a Televíziós Újságírók Díját a következő televíziós produkciók, illetve személyiségek kapták: Legjobb nagyszabású showműsor X-Faktor (RTL Klub) Legjobb comedy show Észbontók (VIASAT3) Legjobb vetélkedő Áll az alku (TV2) Legjobb reality Survivor (RTL Klub) Legjobb gasztro reality A Konyhafőnök VIP (RTL Klub) Legjobb talkshow DTK: Elviszlek magammal (Spektrum Home) Legjobb zsűritag Majoros Péter Majka (TV2 - Sztárban sztár) Legjobb női műsorvezető Liptai Claudia (TV2) Legjobb férfi műsorvezető Istenes Bence (RTL Klub) Legjobb sorozat Aranyélet (HBO) Legjobb új sorozat A Tanár (RTL Klub) Legjobb színésznő Kovács Patrícia (TV2 - Korhatáros szerelem) Legjobb színész Thuróczy Szabolcs (HBO - Aranyélet) Legjobb mellékszereplő Danis Lídia (HBO - Aranyélet)


További hírek

Nagyszerű hír érkezett a Drága örökösök rajongóinak

Nagy változás az RTL Klubon: új időpontba kerül a Barátok közt és A mi kis falunk

Külföldi tévétársaságot vásárol a TV2 Csoport

Szerdán sok magyar fél napig nem tud majd tévézni


Hozzászólások