A nyolcadik évaddal biztosan befejeződik az HBO valaha létezett legfontosabb sorozata, a Trónok harca, a csatorna azonban meglovagolná a rajongói érdeklődést, ezért több testvérsorozat ötletén is dolgoznak egyszerre. George R. R. Martin egy új posztjában arról nyilatkozott, hogy az előzetes információkkal ellentétben nem négy, hanem öt, Westeros világában játszódó produkció vázlata készül, ezek azonban nem spinoffok lesznek, hanem előzménysorozatot akar az HBO.

Sokan reménykednek abban, hogy George R. R. Martin novellái, a Dunk & Egg sztorik kapnak elsőként feldolgozást a Trónok harca után, az író azonban úgy nyilatkozott, hogy ez egyelőre biztosan nem várható. Martin tisztában van a lassúságával és nem szeretné, hogy másodszor is abba a hibába essen, mint A tűz és jég dala esetében, azaz, hogy a sorozat sztorija beelőzze a könyvekét. Mivel az alkotó folytatni szeretné a Dunk & Egg novellákat, ezért a közeljövőben ezek a történetek nem kapnak adaptációt, Robert Baratheon lázadását pedig azért nem dolgozza fel még az HBO, mert A tűz és jég dala hatodik regényében, a Winds of Winterben fejtené ki az ezzel kapcsolatos részleteket az író.

Martin tehát szinte biztosra veszi, hogy a Dunk & Egg novellák, amint befejezi őket, sorozatként debütálnak majd az HBO-n, az alkotó azonban emellett nyilatkozott az új testvérsorozatokról is. Ezek a művész szerint nem spinoffok, inkább előzménysorozatok ötletei egyelőre, ugyanis az HBO szinte kizárható, hogy egynél többet egyszerre be fog rendelni belőlük. Egész egyszerűen tehát arról van szó, amit korábban is sejtettünk, hogy a kábelcsatorna biztosra megy és nem akar túl időt eltölteni anélkül, hogy egy, a Westeroshoz kapcsolódó tévésorozat képernyőn legyen.

hirdetés
hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része

A héten véget ér az RTL jelenlegi legnézettebb műsora