Istenes Bencét idén ősszel a Survivorben és a Szenzációs Négyesben is láthatták a magyar nézők az RTL Klubon. A műsorvezető azonban nem csak a hazai tévéképernyőn tűnt fel 2018 őszén, ő volt ugyanis a német X-Factor egyik házigazdája. Németországban hat év kihagyás után indult idén újra a tehetségkutató. A műsor formátumát azonban jelentősen átalakították, kihagyták a Mentor házat és mindössze három élő show-t rendeztek.

Az X-Factor 2010-ben debütált a német RTL tulajdonában lévő VOX-on, három évadot követően azonban befejezték. Az új, negyedik szezon a Sky Deutschland nevű fizetős kábeladón indult augusztus végén, és október közepén már ki is hirdették a győztest. A múlt hétig úgy volt, hogy jövőre visszatér a produkció, de a csatorna mégis elkaszálta a tehetségkutatót, ezt Istenes Bence árulta el a Blikknek. “Egy fizetős csatornánál nem csak a lineáris nézettség a döntő, és az X-Factort sikernek könyvelték el. Nagyon sajnálom, hogy nem lesz folytatása a műsornak, azonban kicsit sem vagyok elkeseredve, számomra ez egy hatalmas ugródeszka volt, megismert a német tévés szakma, és azóta rengeteg megkeresést kaptam” – nyilatkozta a műsorvezető.

Miközben Németországban az X-Faktor formátuma második alkalommal bukott meg, idehaza idén már a nyolcadik évada került képernyőre, mely sikeresebb lett, mint a tavalyi szezon. Az RTL Klub műsorának felvett adásai parádés nézettséget hoztak, és az élő adások is messze jobban teljesítenek, mint egy éve. Nem is meglepetés, hogy a csatornára jövőre is visszatér a tehetségkutató, immár a kilencedik szezonjával.

hirdetés
hirdetés

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre