Catelyn Stark eredetileg Tully volt, majd miután hozzáment Ned Starkhoz, az északi család egyik legfontosabb tagjává vált. A karakter három évadon keresztül egyengette többek között Robb és Sansa sorsát is, míg nem a rendkívül véres Vörös Nász során megölték. Catelynt a Trónok harcában Michelle Fairley alakította, rendkívül emlékezetes módon, kevesen tudják azonban, hogy az eredetileg felvett és soha adásba nem került 2009-es pilot epizódban még egy másik színésznő játszotta a karaktert.

A főleg sorozatos szerepei miatt ismert Jennifer Ehle nem az újraforgatás és az HBO döntésének áldozata lett, miszerint lecserélik a színészgárda nagy részét. A színésznő maga határozott úgy, hogy nem szeretne részt venni a Westerosban játszódó produkció munkálataiban. Ehle ugyanis akkortájt adott életet kislányának, akit fontosabbnak tartott, mint az akkor kezdődő tévészéria. Ezt követően lépett a helyébe Michelle Fairley.

A Catelynt eredetileg alakító Jennifer Ehle karrierje nem sínylette meg a döntést, a színésznő olyan alkotásokban játszott később, mint a Feketelista, a Szellemdoktor, a Zero Dark Thirty – A bin Láden-hajsza, vagy éppen A szürke ötven árnyalata trilógia.

hirdetés
hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban