Az MTVA és a Hagyományok háza negyedszer rendezi meg az ismert népzenei és néptánc tehetségkutató műsort. A Fölszállott a páva új évada október 21-én, pénteken 20:30-kor indul a Dunán. A műsor első két része még ebben az időpont lesz, majd az élő adások már 19:30-kor folytatódnak. Részletek a közmédia közleményében:

Ilyen univerzális nyelv a tánc és a zene, és ezek különlegesen mély hagyományokkal bíró alma matere, a néptánc és a népzene. Az MTVA és a Hagyományok háza ezt az örökséget felvállalva rendezi meg immár negyedik alkalommal a Fölszállott a páva népzenei és néptánc tehetségkutató műsort, amelyben idén ismét a gyerekeké lesz a főszerep. A Fölszállott a páva első két adását október 21-én és 28-án 20.30-tól adja a Duna közszolgálati csatorna, az élő elődöntők pedig november 4-én kezdődnek 19.30-tól. A négy elődöntőt két középdöntő követi, a kategóriák győzteseire pedig a december 16-i döntőben derül fény.

Idén a következő négy kategóriában mutathatják meg tehetségüket a 6-14 éves fiatalok:

hirdetés

– énekes szólisták – énekegyüttesek
– hangszeres szólisták – zenekarok
– táncos szólisták – táncospárok
– és néptáncegyüttesek.

Minden adásban kategóriánként három induló lép színpadra, a produkciókat hattagú szakmai zsűri értékeli. Idén az ítészek között köszönthetjük Sebő Ferenc Kossuth-díjas dalszerzőt, népzenekutatót, a zsűri elnökét, Berecz Istvánt, a Fölszállott a páva első versenyének szólótáncos nyertesét, Dr. Agócs Gergely népzenészt, néprajzkutatót, Kocsis Enikő táncművészt, koreográfust, Sebestyén Márta Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar népdalénekest, előadóművészt, valamint Tímár Böskét, a Csillagszeműek táncegyüttes alapítóját és művészeti igazgatóját. Műsorvezetőként idén is Morvai Noémit és Novák Pétert láthatják a nézők.

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban