.

Nagyszabású sportvetélkedő érkezik tavasszal a TV2-re

Írta: KTL | 2016. november 12. 10:45
Eddig nagyon keveset lehetett tudni, hogy tavasszal milyen műsorokkal készül a TV2. Leginkább csak találgatások voltak, most azonban két nagyszabású produkció is kiderült. Dirk Gergens, a cégcsoport vezérigazgatója a Kreatívnak adott interjúban elmondta, hogy újra jön A Nagy Duett és elhozzák az itthon kevésbé ismert Ninja Warrior című különleges vetélkedőt is.
A Nagy Duettet nem kell bemutatni. Az elmúlt években négy szezonja is képernyőre került, az idén adásba kerülő évad pedig eddig az idei év legnézettebb showműsora volt. Így nem meglepő, hogy a csatorna 2017-ben is elkészíti. Nagy újdonság lesz azonban egy itthon eddig még nem látott nagyszabású sportvetélkedő. "Úgy gondoljuk, hogy a 2017-es év legnagyobb tévés eseménye lesz a Ninja Warrior, amit a TV2 főműsoridejében fogunk képernyőre tűzni, ezzel is erősítve portfóliónk fő csatornájának műsorkínálatát" - mondta Dirk Gergens a szaklapnak. A formátum eredetije a japán SASUKE című műsor, mely 1997-ben indult. A nemzetközi tévés piacon a 2009-ben bemutatott amerikai verzió terjedt el és várhatóan hozzánk is ez kerül. A japán változatban minden adásban 100 versenyző indul, egy négy részből álló pályán kell végigmenniük. Minden egyes pályaszakaszt egyre nehezebb teljesíteni, de a játékosoknak végig kell menniük a továbbjutáshoz. A verseny többnyire reggel kezdődik, és jóval naplemente után ér véget. Időbeli korlátok miatt általában csak a próbálkozások nagyjából felét közvetítik, attól függően, hogy hány versenyző jut tovább az adott körben. A japán kiadás eddigi 3100 versenyzője közül mindössze 4 teljesítette sikeresen a pálya mind a négy részét, ezzel a műsor úgy híresült el, mint "a világ legnehezebb akadálypályája".
Az első szakaszban a versenyzők általános atlétikai állapotát tesztelik. Itt többnyire 7-12 játékos jut tovább. A SASUKE történetében 37 versenyző volt a legtöbb továbbjutó, és kettő volt a legkevesebb. A második pályán elsősorban a versenyzők gyorsaságát tesztelik, de elengedhetetlenül szükséges az erős felsőtest. Itt általában a játékosok egyharmada vagy fele jut tovább. Nagyon ritka esetek azonban már előfordultak, amikor majdnem mindenki továbbment, de volt olyan is, hogy csak ketten. A harmadik szakaszban kifejezetten a felsőtest erejét teszik próbára. Itt olyan eszközök vannak a pályán, amelyeken lógva, csak a kezeket használva kell haladni. Ez az egyetlen rész, ahol nincs időmérés. Ezt a részt évről-évre egyre nehezebb teljesíteni, többször is előfordult már, hogy a harmadik pályán senki nem jutott végig. Az utolsó pályaszakaszon mindig ugyanaz a feladat: egy torony tetejébe kell feljutni, meghatározott időn belül. Minden alkalommal, amikor valaki teljesíti a pályát, a torony egyre magasabb lesz, melyre a japán verzióban 19 év alatt mindösszesen négyszer került sor.
A produkció a hatalmas, masszív díszlet és nagy stáb miatt elég nagy költségvetésűnek számít, így az őszi Star Academy után tavasszal is lehet egy igen drága műsora a TV2-nek. Várhatóan A Nagy Duett a megszokott vasárnapi időpontjában kerül képernyőre, így a Ninja Warrior a Kismenők sávjában, szombat esténként érkezhet. A műsor előkészületei a következő hetekben kezdődhetnek meg, így a részletek várhatóan a télen alakulnak ki. A tengerentúli változatokban gyakran "Midoriyama-hegynek" nevezik a pályát, ezzel utalva a TBS Midoriyama nevű stúdiójára. Ennek köszönhetően a versenyzők és rajongók körében a "Midoriyama-hegy meghódítása" kifejezés is elterjedt már.

hirdetés

További hírek

Jövőre is képernyőre kerül az RTL Klub idei nagy visszatérő műsora

Kiderült, hogy mikor fejeződik be az egyik népszerű magyar sorozat

Megtudtuk, mikor indul a Drága örökösök 3. évada

Tényleg ingyen ki lehet próbálni a legnagyobb magyar online videotárat?Hozzászólások