Eddig nagyon keveset lehetett tudni, hogy tavasszal milyen műsorokkal készül a TV2. Leginkább csak találgatások voltak, most azonban két nagyszabású produkció is kiderült. Dirk Gergens, a cégcsoport vezérigazgatója a Kreatívnak adott interjúban elmondta, hogy újra jön A Nagy Duett és elhozzák az itthon kevésbé ismert Ninja Warrior című különleges vetélkedőt is.

A Nagy Duettet nem kell bemutatni. Az elmúlt években négy szezonja is képernyőre került, az idén adásba kerülő évad pedig eddig az idei év legnézettebb showműsora volt. Így nem meglepő, hogy a csatorna 2017-ben is elkészíti. Nagy újdonság lesz azonban egy itthon eddig még nem látott nagyszabású sportvetélkedő. “Úgy gondoljuk, hogy a 2017-es év legnagyobb tévés eseménye lesz a Ninja Warrior, amit a TV2 főműsoridejében fogunk képernyőre tűzni, ezzel is erősítve portfóliónk fő csatornájának műsorkínálatát” – mondta Dirk Gergens a szaklapnak.

A formátum eredetije a japán SASUKE című műsor, mely 1997-ben indult. A nemzetközi tévés piacon a 2009-ben bemutatott amerikai verzió terjedt el és várhatóan hozzánk is ez kerül. A japán változatban minden adásban 100 versenyző indul, egy négy részből álló pályán kell végigmenniük. Minden egyes pályaszakaszt egyre nehezebb teljesíteni, de a játékosoknak végig kell menniük a továbbjutáshoz. A verseny többnyire reggel kezdődik, és jóval naplemente után ér véget. Időbeli korlátok miatt általában csak a próbálkozások nagyjából felét közvetítik, attól függően, hogy hány versenyző jut tovább az adott körben. A japán kiadás eddigi 3100 versenyzője közül mindössze 4 teljesítette sikeresen a pálya mind a négy részét, ezzel a műsor úgy híresült el, mint “a világ legnehezebb akadálypályája”.

hirdetés

Az első szakaszban a versenyzők általános atlétikai állapotát tesztelik. Itt többnyire 7-12 játékos jut tovább. A SASUKE történetében 37 versenyző volt a legtöbb továbbjutó, és kettő volt a legkevesebb. A második pályán elsősorban a versenyzők gyorsaságát tesztelik, de elengedhetetlenül szükséges az erős felsőtest. Itt általában a játékosok egyharmada vagy fele jut tovább. Nagyon ritka esetek azonban már előfordultak, amikor majdnem mindenki továbbment, de volt olyan is, hogy csak ketten.

A harmadik szakaszban kifejezetten a felsőtest erejét teszik próbára. Itt olyan eszközök vannak a pályán, amelyeken lógva, csak a kezeket használva kell haladni. Ez az egyetlen rész, ahol nincs időmérés. Ezt a részt évről-évre egyre nehezebb teljesíteni, többször is előfordult már, hogy a harmadik pályán senki nem jutott végig. Az utolsó pályaszakaszon mindig ugyanaz a feladat: egy torony tetejébe kell feljutni, meghatározott időn belül. Minden alkalommal, amikor valaki teljesíti a pályát, a torony egyre magasabb lesz, melyre a japán verzióban 19 év alatt mindösszesen négyszer került sor.

A produkció a hatalmas, masszív díszlet és nagy stáb miatt elég nagy költségvetésűnek számít, így az őszi Star Academy után tavasszal is lehet egy igen drága műsora a TV2-nek. Várhatóan A Nagy Duett a megszokott vasárnapi időpontjában kerül képernyőre, így a Ninja Warrior a Kismenők sávjában, szombat esténként érkezhet. A műsor előkészületei a következő hetekben kezdődhetnek meg, így a részletek várhatóan a télen alakulnak ki. A tengerentúli változatokban gyakran “Midoriyama-hegynek” nevezik a pályát, ezzel utalva a TBS Midoriyama nevű stúdiójára. Ennek köszönhetően a versenyzők és rajongók körében a “Midoriyama-hegy meghódítása” kifejezés is elterjedt már.

hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része

A héten véget ér az RTL jelenlegi legnézettebb műsora