.

Minden, amit az első rendes Star Wars sorozatról tudni érdemes

Írta: RaulReal | 2019. október 20. 15:43
November 12-én jön a Disney frissen debütáló online videotárára, a Disney+-ra a The Mandalorian, amely az első élőszereplős Star Wars sorozat lesz. Habár kevés információ látott napvilágot a szériáról, cikkünkben összeszedtük, amit eddig tudni a sci-firől! A történet a Birodalom bukása és az Első Rend felemelkedése között játszódik, a peremvilágokban, ahol egy fejvadász, a Trónok harcában a Vörös Viperát alakító Pedro Pascal lesz a főszereplő. A széria egy morálisan megkérdőjelezhető figuráról szól majd, afféle űrwestern lesz, rengeteg harccal és feszült pisztolypárbajokkal. A szereplőgárdában olyan ismert arcokkal találkozhatunk, mint Giancarlo Esposito (Breaking Bad), Gina Carano (Deadpool) és Werner Herzog.
A The Mandalorian 1. évada 8 részes lesz, ezek a tömbösített Netflix-modell helyett hetente debütálnak a Disney+-on. A produkció showrunnere Jon Favreau (A Vasember, A dzsungel könyve, Az oroszlánkirály), a rendezők között pedig olyan nevek sorakoznak, mint Taika Waititi (Vademberek hajszája, Thor: Ragnarök), Dave Filoni (Star Wars: Lázadók, Star Wars: Ellenállás), vagy éppen Bryce Dallas Howard (Jurassic World). A széria első előzetesét a Disney által szervezett D23-as expón mutatták be a rajongóknak, ennek különlegessége, hogy a főszereplőt egyszer sem lehet látni a Jango és Boba Fett-féle sisak nélkül. Érdekesség, hogy eredetileg már 2009-ben megkezdte az ABC amerikai országos csatorna egy előszereplős Star Wars sorozat fejlesztését, a cég azonban túl költségesnek ítélte meg a produkciót, ezért a projektből nem lett semmi. A Lucasfilm 2013-as felvásárlása után aztán 2017-ig kellett várni, mire hivatalosan bejelentették a szériát. 2018-ban aztán Dél-Kaliforniában elkezdték forgatni a sorozatot. A Narcosból, a Trónok harcából és az HBO GO-n nemrég bemutatott A lelőhely - Prospectből ismert Pedro Pascal az elején azt hitte, hogy valamelyik Fettet alakítja, már a helyszínen kellett rájönnie, hogy egy teljesen új karakterről van szó.
Egy alkalommal George Lucas is kilátogatott a forgatás helyszínére, hogy felköszöntse születésnapján a készítő Jon Favreau-t. A Star Wars rajongóknak jó hír, hogy 2019. októberében a második évad felvételét is megkezdték, így biztosan érkezik az űrwestern folytatása. Frissen induló online videotáraknál egyébként ez nem ritka, az első években a Netflixnek sem volt lehetősége a tartalmait idő előtt elkaszálni. Szimplán azért, mert szükségük volt arra, hogy a kínálatukat minél hamarabb feltölthessék, hogy új előfizetőket szerezzenek. Habár a The Mandalorianben nagyrészt új karakterek lesznek, elkezdődtek a találgatások, hogy egy klasszikus figura, Bossk is felbukkanhat az élőszereplős Star Wars sorozatban, aki közönségkedvencnek számít. Jó hír, hogy a Zsivány Egyeshez hasonlóan itt sem várható, hogy a jedik vagy a sithek központi szerepet kapnak, emiatt az első Star Wars-történethez hasonlóan felüdülésként hathat majd a The Mandalorian.


További hírek

A rajongók azt követelik, hogy rúgják ki a The Mandalorian egyik fontos színészét

The Mandalorian 2. félévad kritika: Ha Baby Yoda nem lenne, a többség már nem nézné a sorozatot

A Trónok harcához hasonló baki maradt benne a The Mandalorian legújabb részében

Több, mint 400-szor kellett felvenni a The Mandalorian egyik legkeményebb harcjelenetét


Hozzászólások