Április 24-én, múlt pénteken ért véget a Drága örökösök 3. évada, mely még a 2. szezonnál is nagyobb siker lett. Az, hogy a napi falus sorozatnak lesz 4. etapja, még januárban kiderült, március elején pedig Kolosi Péter, a RTL Magyarország programigazgatója a SorozatWikinek adott interjújában jelentette be, hogy ez lesz a produkció utolsó évada. A Drága örökösök 4. szezonjának nagy részét már fel is vették, de a koronavírus járvány miatt pár hete leálltak a forgatások, melyek csak veszélyhelyzet vége után fognak folytatódni.

Igaz, a falus sorozat csak pár napja vonult szünetre, már sokan kérdezik, hogy mikor érkezhet a folytatása. Bizonyos híroldalakon és Facebook felületeken mindenféle pletykák és elméletek láttak napvilágot arról, hogy 2021-ben érkezik csak a 4. évad, illetve olyasmit is olvasni, hogy elkezdik pár hónap múlva, de csak részletekben adják le. Ezek nagy része viszont hamis információkat, vagy szakmaiatlan következtetéseket tartalmaz. Az RTL Magyarország egyik márciusban kiadott közleményéből már kiderült, hogy a Drága örökösök utolsó szezonját 2020 őszén tervezik leadni. Annak pedig sok értelme nem lenne, hogy egy 60-80 részből álló évad közepén szünetet tartsanak, ilyet napi sorozatoknál nem szoktak csinálni! Mi várható akkor?

Alapvetően a korábban közölt 2020 őszi vetítést kell biztosnak tekinteni. Természetesen a jelenlegi várakozásokhoz képest elhúzódó járvány, vagy a mostani magyarországi helyzethez képest a következő hónapokban sokkal súlyosabban jelentkező egészségügyi helyzet még közbeszólhat, de ezeknél sokkal több esély van arra, hogy a nyáron fel tudják venni a Drága örökösök befejező részeit. Ebben az esetben két lehetséges folytatási időszakra számítunk.

A televízióknál az ősz soha nem szeptember 1-jén kezdődik, hanem akkor, amikor elkezdik az őszi műsorokat. A legtöbb esetben ez nem sokkal korábbi időpont, de tavaly például már augusztus közepén elindult a Drága örökösök 2. etapja. Így az egyik lehetséges időszak idén is az augusztus közepe-végi folytatás lehet. Elképzelhető azonban, hogy egy másik műsorral tervezik elindítani az őszt az RTL Klubon, ebben az esetben pedig szeptember végén, vagy október első felében debütálhat a Drága örökösök 4. évada. Bármelyik verzió valósul meg, az év vége felé érhet véget a sorozat, novemberben vagy legkésőbb karácsony előtt.

hirdetés
hirdetés

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához