Tywin Lannister kétségkívül a Trónok harca egyik, ha nem legnagyobb stratégája volt, akit az igazi legendaként számon tartott angol származású Charles Dance játszott az HBO sikersorozatában. Az 1946-ban született színész egy meglehetősen terebélyes karriert tudhat maga mögött, melyek közt olyan filmlegendák is szerepelnek, mint például az Alien 3: A végső megoldás: Halál.

Karaktere Trónok harca-béli halála különösen érdekesen érintette Dance-et, ugyanis mielőtt a kezébe kaphatta volna a halála jelenetét tartalmazó szövegkönyvet, egy lelkes rajongó az utcán, akarva-akaratlanul de el spoilerezte az öreg oroszlán végső sorsát a Westerosi trónviszályban. Szerencsére ez nem szegte a kedvét, ugyanis a 2014-ben futott negyedik évados halála óta is rendre „jobbnál-jobb” és kifejezetten érdekes szerepekben tűnik fel.

2015-ben magát Victor Frankeinstein édesapját alakította a Daniel Radcliffe és James McAvoy nevével fémjelzett azonos című filmben. Aki viszont azt hinné, hogy a videójátékok világa távol áll az angol úriembertől, annak érdemes megemlíteni a szintén 2015-ben megjelent The Witcher 3: Wild Hunt című szerepjátékot, melyben Charles magának Nilfgard királyának kölcsönözte a hangját. Azokat, akiket viszont inkább az érdekelne, hogy a jövő mit tartogat az egykori Tywin Lannister számára, azoknak érdemes lesz figyelnie a mozikat, ugyanis idén nyáron két nagyon különböző műfajú filmben is viszont láthatjuk majd.

hirdetés

Elsőként Dance ismét megmutatja majd nekünk a drámai énjét a Me Before You (Mielőtt megismertelek) című romantikus drámában, amelyben az egykori Trónok harcás kolléganője Emilia Clarke játssza a főszerepet. A film két teljesen különböző módon sérült ember Will Traynor (Sam Claifin) és Lou Clark (Emilia Clarke) találkozását mutatja majd be, akik sérüléseik ellenére megtalálják egymásban a nagy őt. Dance egyébként Sam Claifin karakterének az édesapját alakítja majd. Nem sokkal később pedig a jelenleg igencsak megosztó új Szellemirtókban fog szerepelni, az viszont egyelőre nem derült ki, hogy kiféle vagy miféle szerepben lesz látható. Mi, ha mindenképpen tippelnünk kellene, akkor a film fő gonoszának a szerepére fogadnánk, elvégre nála keresve sem találnának karakteresebb művészt erre a feladatra.

hirdetés

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre