Két hete robbant a hír, hogy azonnali hatállyal távozik Szujó Zoltán az MTVA-tól és egyben a Forma-1 közvetítésektől. Az, hogy a kommentátor magától mondott fel vagy kirúgták, azóta se derült ki. Akkor ideiglenesen Szujó helyére Újvári Máté ült be. A mostani hétvégén jön azonban a következő, a Monacói Nagydíj, így az MTVA és az M4 Sport vezetése meg is hozta a döntést az új felállásról.

A csatorna szakít az eddigi felfogással, amelyben egy kommentátor és ugyanaz a szakkommentátor közvetíti valamennyi futamot és időmérőt, valamint a legtöbb szabadedzést. A kommentátori székbe az eddigi szakkommentátor, az autósportot kedvelők körében rendkívül népszerű Wéber Gábor ül át, aki két évtizede szerves része a magyarországi F1-es adásoknak – olvasható az M4 Sport weboldalán.

„Az elmúlt 18 év alatt számos párosításban dolgozhattam és tudom, hogy vezető kommentátornak lenni nem egyszerű műfaj, amihez köszönöm a bizalmat. Az autósportért gyerekkora óta rajongó egykori autóversenyzőként továbbra is az a célom, hogy mindenki számára a lehető legközérthetőbbé tegyem a versenyhétvégék történéseit, kihasználva ehhez az újfajta koncepcióban rejlő lehetőségeket” – nyilatkozta Wéber Gábor a közmédiának.

hirdetés

Wéber Gábor mellett nem egy, hanem több hanggal találkozhatnak a nézők a hétvégéken. A szabadedzésekre az M4 Sport utazó riporterei: Ujvári Máté, Szeleczky Ádám és Bobák Róbert ülnek be a stúdióba. A legtöbb időmérőt és futamot a magyar autósport két kiválósága: a túraautó-világbajnokság korábbi ezüstérmese, a nyolcszoros futamgyőztes Michelisz Norbert, valamint a kétszeres kamionos Európa-bajnok Kiss Norbert közvetíti majd Wéber Gáborral – írja az M4 Sport oldala.

hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna