December közepén jelentették be A Dal 2016 premieridőpontját, zsűritagjait, műsorvezetőit és a 30 továbbjutó produkciót. Az MTVA hétfő délután egy újabb sajtótájékoztatót tartott, ahol elmondták, hogy vadonatúj látványvilágot kap a műsor és megújul a stúdió is. Bemutatták a produkció vadonatúj mobil applikációját és azt az új felületet, ahol még lehet szavazni.

Január 23-án, szombaton 19:40-kor indul A Dal 2016 a Duna TV-n és a Duna World csatornán. Az első két órás elődöntőben a színpadra lép: Benji – Kötéltánc, ByTheWay – Free to fly, Egy másik zenekar – Kéne közös kép, Freddie – Fehérvári Gábor Alfréd – Pioneer, Mohamed Fatima – Ott leszek, Mushu – Uncle Tom, Odett – Stardust, Tolvai Reni – Fire, Török Jázmin – Power of love és Veres-Kovács Petra – Singing peace.

hirdetés

Az új szezonban megújult stúdióval és látvánnyal készülnek a műsor készítői. „A Dal 2016-ban alkalmazunk először olyan vezérlést a köztévében, amely a dalokra előre megírva tartja szinkronban a látványelemeket, a közel százhúsz mozgófejes lámpát és speciális effekteket. Külön érdekesség, hogy a backstage beköltözik a stúdiótérre, így végig együtt lehetnek a versenyzők, láthatják egymás reakcióit, illetve az ott ülő közönség is élőben bíztathatja a páholyokban tartózkodó előadókat.” – mondta Nyitrai Kata, az MTVA Gyermek, Ifjúsági és Szórakoztató Főszerkesztőség vezetője.

Emellett különdíjak is lesznek: ’A Dal 2016 Felfedezettje’ díj, amelyet a szakmai zsűri ítél oda, illetve ’A Dal 2016 Legjobb Dalszövege’ díja, amelyet a zsűri és a nézők online szavazatai alapján adnak át. A jelölt pályaművekből bárki készíthet remixet, és ’A Legjobb Remix Változat’-ot a Petőfi Rádió szakmai zsűrije bírálja el. Továbbá idén is lehetőség van arra, hogy a zenei műsor versenyzői bemutassák dalaik akusztikus változatát. A korábbi évekhez hasonlóan a közönség idén is kétfordulós online szavazáson döntheti el, hogy melyik feldolgozás nyerje A Dal 2016 Akusztik fődíját.

A Dal 2016-ra vadonatúj szavazási felületekkel készültek. Teljesen megújult a műsor mobil applikációs felülete, mely a tavalyi évvel ellentétben most már végre valóban ingyenes és nem SMS formájában adja le a voksokat. Azok akik a tavalyit használták, azoknak frissíteniük kell az alkalmazást ahhoz, hogy a mostani évadban is bele tudjanak szólni a verseny menetébe. A Dalban vezetik be Magyarországon először, hogy mobilfelületeken kívűl a műsor honlapján is lehet szavazni, így gondolnak azokra is, akiknek nincsen okostelefonjuk.

Nyitrai Kata a SorozatWikinek elmondta, hogy ugyanazzal a regisztrációval lehet majd szavazni a mobil applikáción és a weboldalon, így egy versenyzőnél csak az egyik helyen lehet voksolni. Ezen kívül SMS-ben lehet még leadni szavazatokat, de csak úgy mint az előző években, most is korlátozni fogják az egy telefonszámról elküldhető voksok számát. (Fotó: MTI)

hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna