A tűz és jég dala könyvek első része, a Trónok harca 1996-ban jelent meg, majd a második regény 1999-ben, a harmadik 2000-ben, az ezt követő a Varjak lakomája pedig már csak 2005-ben jelent meg a könyvesboltok polcain. Innentől még lassabb tempóban folytatta az írást George R. R. Martin, a legutóbbi, Westerosban játszódó kötet ugyanis 2011-ben jött ki. A művész bevallottan írói válságban szenved, amin az sem segít, hogy a televíziós adaptáció lehagyta a regényeket és a rajongók elvileg már tudják a történet végét, vagyis, hogy Bran Stark nyeri meg a Trónok harcát.

Martin legutoljára 2019 tavaszán írt arról a blogján, hogy a tervek szerint ismét részt vesz a világ egyik legnívósabb science-fiction találkozóján, a Worldconon. A rendezvényre pedig már a frissen kiadott 6. Trónok harca regénnyel, a Winds of Winterrel a hóna alatt érkezik. A Worldcont 2020 július 29. és augusztus 2. között szervezik, Új-Zélandon, ahol az író ceremóniamester lesz. A legfrissebb hírek alapján azonban a könyv megjelenése tovább csúszhat, Martin ugyanis újraírhatja a befejezést, miután a sorozat annyi kritikát kapott a finálé után.

“A nézők láttak egy befejezést, de nem a befejezést! A Trónok harca széria készítői gyorsabban haladtak nálam, amire álmomban se gondoltam volna” – árulta el George R. R. Martin a német Weltnek adott interjújában. A külföldi lapok szerint az író a fejébe vehette, hogy új lezárást írjon könyveknek, az ehhez vezető történetszálak átírása pedig a Winds of Winter csúszását okozhatja. A tűz és jég dala hatodik és utolsó, A Dream of Spring című kötete összesen 3 ezer oldalas is lehet, így komoly munka előtt állhat még Martin.

hirdetés
hirdetés

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre