A Trónok harca legdurvább fordulatai közé tartozott, amikor az 5. évad végén az Éjjeli Őrség tagjai elárulták Havas Jont és merényletet követtek el ellene. Később Melisandre egy rejtélyes varázslattal visszahozta a férfit az élők közé. Meglepő lett volna, ha a halála semmilyen hatással nem lett volna Jon további életére. Az érdekességre azonban csak egy kivágott jelenetből derült fény, amelyről a sorozat utolsó etapjának publikus forgatókönyvében lehet olvasni.

Az HBO produkciójának 8. évadának 2. részében, a deresi csatára való felkészülés alatt Beric és a Véreb között hangzott volna el egy felvett, de végül kivágott beszélgetés. A kérdéses jelenetben a Véreb arra biztatta volna Bericet, hogy aludjon egy kicsit, szüksége van a pihenésre, amire a harcos a következő választ adta volna: “Nem aludtam, mióta először meghaltam. Nem most fogom elkezdeni!”. Bericet Thoros hatszor hozta vissza a halálból, A Fény Urának varázslatával, amelyet a Vörös Papnő is használt. Logikusan tehát ha ő nem aludt, akkor Havas Jon sem.

A széria utolsó évada talán még érdekesebb lett volna, ha ehhez hasonló kérdéseket is boncolgatott volna David Benioff és D. B. Weiss. A ScreenRant ezzel kapcsolatban rögtön fel is tette a kérdést, hogy vajon ha Havas Jonnak többé nem volt szüksége alvásra, akkor az evés és az ivás sem számított onnantól létszükségletnek? Vélhetően ezekre már nem fogunk választ kapni.

hirdetés
hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban