77. alkalommal rendezték meg a Golden Globe-díjátadót, amelyre 34 jelöléssel érkezett a Netflix, míg az HBO produkciói 15 kategóriában voltak esélyesek. A Netflix képviselői azonban hoppon maradtak, hiszen mindössze két díjat vihettek haza. Ezt leszámítva a papírforma érvényesült, nem nyert például a sokak meglepetésére jelölt Kit Harington sem, aki Havas Jont játszotta a Trónok harcában. A legjobb dráma sorozat az HBO-n látható Utódlás lett, melynek sztárja, Brian Cox a legjobb férfi főszereplő lett drámai kategóriában. Legjobb női főszereplőnek, ugyancsak a drámák között Olivia Colmant, A korona II. Erzsébetjét választották.

A legjobb vígjátéksorozat nem nagy meglepetésre a Fleabag lett, melynek női főszereplőjét, Phoebe Waller-Bridge-et egyénileg is díjazták. A legjobb férfi főszereplő, vígjáték kategóriában Ramy Youssef lett a Ramyből. Az év minisorozatának az HBO-n vetített Csernobilt választották. A díj átadásakor Jared Harris (Legaszov) meghatóan emlékezett a tragédia áldozatairól. “Az ukránok és a fehéroroszok hősiesen viselték az atomkatasztrófa által rájuk rakott terhet, miközben több millió európait védtek meg attól, hogy a radioaktivitás az ő életüket is tönkretegye. A Csernobil című sorozat az ő bátorságukról és áldozatukról emlékezik meg.”

A legjobb, minisorozatban vagy tévéfilmben látott mellékszereplők között Stellan Skarsgård győzött, aki Scserbinát alakította a Csernobilban. A női mellékszereplők kategóriában A tett színésznője, Patricia Arquette lett az első. Díjazták továbbá Russell Crowe alakítását, aki A legharsányabb hang című miniszéria főszereplője volt, illetve a nők között Michelle Williamst, az amerikai FX-en látható Fosse/Verdon sztárját.

hirdetés
hirdetés

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát