2019-ben immár hatodik alkalommal adják át a 2014-ben alapított Televíziós Újságírók Díját. Idén március 20-án, új helyszínen, a Budapest Music Centerben rendezett ünnepélyes gálaesten jelentik be, hogy a szakmédia szavazatai alapján melyek a tavalyi év legjobb hazai televíziós teljesítményei – olvasható a díj közleményében.

A 2014-ben alapított Televíziós Újságírók Díja Magyarország egyik legrangosabb szakmai értékmérőjének számít, köszönhetően a korábbi évek díjazottjainak, valamint az elismerést övező óriási médiaérdeklődésnek.

A díjat a legfontosabb szak- és hírmédiumok vezető újságíróinak szavazati alapján ítélik oda. Idén a Televíziós Újságírók Díjának grémiumát a 24.hu, a Hír7, az Index-Comment:Com, a Kreatív, a Marketing&Media, a Media1, a Médiapiac, az Origo, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella-Epizód magazin és a TVR-hét egy-egy újságírója alkotja.

hirdetés

2019-ben minden eddiginél több, összesen 14 kategóriában hirdetnek győztest: díjat adnak át nagyszabású showműsor, vetélkedő, reality, comedy show, zsűritag, női műsorvezető, férfi műsorvezető, magyar sorozat, színésznő, színész, mellékszereplő, gasztro reality kategóriában, valamint idén a talk-show és az új sorozat kategória legjobbját is elismerik.

“Az elmúlt évek nagy televíziós trendje lett a magyar sorozatok készítése, tavaly a korábbiaknál is több minőségi hazai széria készült. Ezért döntöttünk úgy, hogy két főkategóriát kap a műfaj. A 2018-ban bemutatkozó produkciók „új sorozat”, míg a több éve jelentkezők „sorozat” nevű kategóriába kerülnek. Az elmúlt években alig készültek minőségi talkshow-k, de tavaly újra sok ilyen kategóriájú, vagy ehhez közel álló műfajú szórakoztató műsor került képernyőre. Ezért több év után talkshow kategóriában is hirdetünk újra győztest” – mondta Kenderessy Szabolcs, a díj ötletgazdája, a SorozatWiki főszerkesztője.

A hagyományoknak megfelelően az elismerést ünnepélyes gálaesten adják át, melyet március 20-án, szerdán ezúttal új helyszínen, a Budapest Music Centerben tartanak.

hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része