Nagyot nőt az elmúlt egy évben a SuperTV2 nézettsége. Májusban a 18-59-es korcsoportban a harmadik legjobban teljesítő kábelcsatorna volt, az RTL-es Cool és Film+ mögött. A TV2 Csoport célkitűzése, hogy a SuperTV2 legyen a legnézettebb kábeladó Magyarországon, ezért idén ősszel minden eddiginél több saját gyártású műsorral készülnek. Részletek a csatorna közleményében:

A SuperTV2, Magyarország legdinamikusabban fejlődő csatornája megállás nélkül halad felfelé a toplistán, hogy az első számú kábeltelevízióvá váljon. Májusban, teljes napon a kereskedelmileg fontos célcsoport harmadik legnézettebb kábelcsatornája volt. Az egy évvel ezelőtti eredményekhez képest teljes napon, 18-59-ben csaknem 70 százalékkal nőtt a piaci részesedése (2015. május: 1,97% SHR vs. 2016. május: 3,3% SHR) és több mint 50 százalékkal emelkedett az átlagos nézőszáma.

A SuperTV2 fejlődése megállíthatatlan, számos nagysikerű film nézettsége ment 100 ezer fő fölé májusban is, a 18-59 évesek körében. Kiemelkedően teljesített az országos televíziós premierként bemutatott X-Men: Az eljövendő múlt napjai, csaknem 150 ezren izgulták végig a mutánsok kalandjait, míg A múmia – A Sárkánycsászár sírja című akciófilmet közel 115 ezren nézték. A zöld ogre mára már klasszikus kalandjai közül a Harmadik Shrek-et csaknem 104 ezer néző, míg a Shrek a vége fuss el véle című animációs filmet több mint 112 ezren választották. A vásárolt tartalmak mellett továbbra is kimagaslóan teljesít a Jóban Rosszban premierepizódja, teljes hónapban nyerte idősávját, 12 százalékos közönségaránnyal a 18-59 évesek körében.

hirdetés
hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna