Az elmúlt évtizedben, ahogy a világ számos pontján, úgy Magyarországon is sokan megszerették a török sorozatokat. Az elmúlt években a legnépszerűbb ottani szériák többsége pedig a TV2 Csoport csatornáin került bemutatásra. A tévétársaság most délután és este is egy-egy újdonságot is indít, melyre a török produkciók nézőinek érdemes odafigyelni. Ma 15:40-kor érkezik Az én lányom a TV2-re, mely mostantól minden hétköznap ugyanebben az időpontban kerül képernyőre. 19 órakor pedig A csodadoktor premierje lesz a SuperTV2-n, mely innentől a csatorna főműsoridejének egyik meghatározó műsora lehet.

A TV2-re érkező Az én lányom (Kizim) egy 2018-as török sorozat, melynek főszerepében az Anyából ismert kislány, Beren Gokyildiz látható, valamint a Kuzey Güney sztárja, Bugra Gülsoy. A történet szerint a nyolcéves Öykü kivételes kislány, empatikus és érzékeny a körülötte lévő világra. Amikor nagynénje – aki születése óta gondozza őt – elhagyja, Öykünek meg kell találnia apját, Demirt. Demir egy felelőtlen ember és csaló, aki árvaházban nőtt fel, ráadásul épp azon a napon tartóztatják le, amikor Öykü rátalál. Demirt a bíróság azzal a feltétellel engedi szabadon, hogy gondozza a lányát. A férfi közben beleszeret egy nőbe, Candanba, ám senki nem sejti, hogy van egy titka, amelyet nem mondhat el senkinek.

A csodadoktor (Mucize Doktor) a SuperTV2-n mutatkozik be, mely 2019-ben indult. A produkció a dél-koreai The Good Doctor török adaptációja és olyan sikeres, hogy jelenleg is képernyőn van. A történet szerint Dr. Ali Vefa (Taner Ölmez) még gyermekkorában egyedül maradt: családja elhagyta, bátyja kisgyermekkorukban meghalt. Ali ráadásul savant-szindrómában szenved, ám elképesztő memóriájának köszönhetően évfolyamelsőként végzi el az orvosi egyetemet, majd sebészeti asszisztensként szeretne dolgozni egy magánkórházban. Két esetben is bebizonyítja kiemelkedő képességeit, betegsége miatt azonban kérdéses, hogy az intézmény rábízhatja-e betegei sorsát. Kommunikációs képességei – ahogyan általában ezeknél a betegeknél – gyengék, így nehezen tudja magát megvédeni, ám van, aki támogatja őt. Vajon megkezdheti-e munkáját dr. Ali Vefa?

hirdetés

(A cikket a TV2 Csoport támogatta.)

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban