A The Walking Dead 2010 októberében mutatkozott be a képernyőkön, az akkor leadott 6 részes szezon után pedig kevesen számítottak rá, hogy ekkora siker lesz a képregényadaptáció. Az eredeti készítő, Frank Darabont után több szakember keze alatt is formálódhatott a produkció, mely a karakterdráma után inkább az akciósorozatok stílusa felé sodródott el. 2015-ben egy ugyancsak sikeres testvérsorozattal, a Fear The Walking Deaddel bővítették a zombis világot, a külföldi tervek szerint pedig még legalább 10 évig képernyőn tartanák a franchise-t. Jöhetnek filmek, további sorozatok, a kábelsorozatok egyik legismertebb darabja mostanában nem megy sehova.

Magyarországon a FOX megszűnése után a Viacom egyik csatornája, az RTL Spike vette meg a The Walking Dead hazai sugárzási jogait. Május 21-től itt kezdődött már el a korábbi évadok ismétlése, melynek köszönhetően sokan képbe kerülhettek Rick Grimesék eddigi viszontagságaival. Október 8-án, ma 4:25-kor, az amerikai premierrel egy időben megérkezett a 9. évad első része, majd hétfőn este, 22:00-kor és 23:00-kor ismét leadják a The Walking Dead szezonnyitó epizódját az RTL Spike-on. További ismétlések a héten péntekenként 22:00-kor és 23:00-kor lesznek. A szezon 16 részes lesz, melyet 8-8 részre bontva adnak le.

Több szempontból is vízválasztó lesz a The Walking Dead 9. évada, melyet az amerikai újságírók már most tökéletes bekapcsolódó pontként ajánlanak olyanoknak is, akik korábban abbahagyták a produkció nézését. A történet ugrik majd egyet az időben, így a karakterek sorsának alakulását másfél évvel később láthatjuk folytatódni. A produkció két legfontosabb szereplője, a pilot óta látható Andrew Lincoln (Rick Grimes) és a női főszereplőnek számító Lauren Conah (Maggie) is távozik ebben a szezonban a The Walking Deadből. Úgy tűnik, hogy tőlük a Daryl Dixont játszó Norman Reedus veszi át a stafétabotot, ezzel teljesen új irányba mehet el a sorozat.

hirdetés

A The Walking Dead stábjában már a közelmúltban is komoly cserélődés volt, hiszen a Rick fiát játszó Chandler Riggs is távozott a szereplőgárdából, habár a képregényekben az ő karaktere még életben van. A sorozat készítői elmondhatják magukról, hogy komoly hatással voltak az irodalmi alapanyagra, hiszen Daryl először csak a szériában volt látható, és később került be a képregénybe, a rajongók nyomása miatt. A különbségek miatt érdemes beleolvasni a füzetekbe is és összehasonlítani, miben különbözik a The Walking Dead sorozat az alkotó, Robert Kirkman eredeti elképzeléseihez képest. A sorozat jókora, másfél éves időugrással folytatódik, így izgalmas lesz hétfő hajnalban és késő este látni, hogyan alakult a karakterek sorsa az eltelt időben.

(A cikket a Viacom támogatta.)

hirdetés

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát