A 2004/05-ös szezonban az amerikai ABC csatorna hatalmasat lépett előre, ugyanis egy éven belül három nagyon sikeres új sorozatot indított el. A Lost – Eltűntek, a Született feleségek és A Grace klinika meghatározták a 2000-es évek második felének amerikai és nemzetközi televíziózását és nem túlzás kijelentetni, hogy Magyarországon is hatalmas ismertségre tettek szert. A Lost azonban 2010-ben véget ért, a Született feleségek 2012-ben búcsúzott, A Grace klinika viszont még mindig megy és a tengerentúlon már a 13. évada látható.

A sorozatot hazai premierje 2006-ban volt az RTL Klubon, ahol évekig nagy sikerrel futott. A csatorna minden évben bemutatta a széria új évadát egészen 2013-ig, miután nem tudni miért, de több évre szünetre küldte. Két és fél év várakozás után 2016-ban végre lement a produkció 9. évada, majd szörnyű hírek fogadták a rajongókat. Tavaly nyáron a SorozatWiki írta meg elsőként, hogy nem folytat három ismert sorozatot az RTL, melyek közül az egyik A Grace klinika volt.

Ezután a rajongók csak reménykedni tudtak, hogy előbb utóbb valamelyik csatorna átveszi a sorozatot. A TV2 Csoport a 2016-os évértékelő, programigazgatókkal készült SorozatWikis interjúban jelentette be, hogy megvették A Grace klinika folytatását és hamarosan érkezik az itthon még nem látott 10. évada. A premier végül ma este lesz a Prime-on és a sorozat innentől kezdve minden szerdán 22:00-kor új részekkel jelentkezik.

hirdetés

Az új évadban a Seattle felett tomboló vihar továbbra sem nyugszik, és egy sárcsuszamlás következtében számos tűzoltó, rendőr és civil szenved el súlyos sérüléseket. A Grace klinika orvosai, rezidensei és nővérei egy újabb kemény műszakra számíthatnak, akik már így is erőn felül kénytelenek teljesíteni, a korábbi áramkimaradásos műszak miatt.

(A cikket a TV2 Csoport támogatta.)

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban