A Szulejmán 2013-ban indult az RTL Klubon és azóta is az egyik legnézettebb külföldi sorozat Magyarországon. Az elmúlt években összesen hat hetet volt szüneten, de a rajongói már ezért is majdnem tüntetést szerveztek a csatorna ellene. Törökországban azonban már 2014-ben véget ért, a készítői viszont ezután egy másik történelmi sorozaton kezdtek el dolgozni. A Muhteşem Yüzyıl: Kösem 2015 őszén indult és sokan a Szulejmán folytatásaként is emlegetik.

A Szultána magyarországi premierje ma este lesz a TV2-n. A sorozat innentől kezdve keddenként a Star Academy után, 22:00-kor kerül képernyőre. A produkció első évada 30 epizódból áll, melyek egyenként 120-150 percesek. A csatorna azonban nem akarja, hogy a széria nézőinek hajnali 1-ig fen kelljen maradniuk, így kettébontva, 60-70 perces részekkel lesz látható. A folytatást Törökországban már berendelték, így októberben jön a sorozat második etapja is.

A produkcióban több ismert színész is feltűnik. A főszerepben Beren Saat, aki Bihtert alakította a Tiltott szerelem című, szintén török szériában. Kösem gyermekkori énjét Anastasia Tsilimpiou formálja meg, aki A sziget című görög sorozatban játszott. A magyar szinkron is népszerű nevekben jeleskedik. Többek között Kovács Nóra, Vágó Bernadett, Szatory Dávid és Nagy Ervin kölcsönzi a hangját a török szereplőknek.

hirdetés

A látványos széria az I. Szulejmán szultán utáni időkbe viszi el a nézőt, bemutatva Kösem szultána életét, aki Hürrem szultána mellett, az egyik legnagyobb hatalommal rendelkező nő volt az Oszmán Birodalom történetében. Ahmet szultán háremébe hozatnak egy görög lányt, Nasia-t, aki az uralkodó, Ahmet szultán kedvence lesz. Az ártatlan, őszinte lány hamarosan megtapasztalja, milyen intrikák és harcok folynak a palotán belül a hatalom megszerzéséért. Bár állandó honvágyat érez, a szerelem mégis a palotában tartja. Ő maga is a cselvetések részévé válik, ám bátor fellépésével kivívja az elismerést, és később Kösem szultána néven az oszmán történelem egyik leghatalmasabb asszonya lesz. De vajon hogy állja meg a helyét női vezetőként egy ekkora birodalomban? Kiderül keddenként 22 órakora a TV2-n!

(A cikket a TV2 Csoport támogatta.)

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban