Ma este indul el hazánkban a Vikingek negyedik évada, ennek apropóján a VIASAT6-tal közösen nyereményjátékot indítottunk, melyen a sorozat premierjéig még lehet játszani, ide kattintva. A VIASAT6-on december 2-án 22:00-kor dupla epizóddal bemutatkozó Vikingek főszereplője Ragnor Lothbrok, viking harcos, aki társaival először hajózik nyugatra és jut el Angliába.

Ragnar Lothbrok életéről gazdag, színes anyag gyűlt össze az évszázadok során. Azonban nagy az esély arra, hogy a róla szóló különféle mitológiai történetekben egy olyan Lothbrokról olvashatunk, aki ebben a formájában nem is létezett. A kutatók szerint Ragnar Lothbrok valóban élt, azonban a mítoszokban több valós személy tetteit fűzték össze, majd ezeket az idők során kiszínezték és mesés elemekkel díszítették.

hirdetés

Az amerikai History Channel egyik első saját gyártású sorozata, a 2013-ban indult Vikingek a Lothbrok életéről és tetteiről szóló sagákat, mitológiai történeteket veszi alapul. A széria megalkotója, és egyben minden epizódjának írója Michael Hirst, akinek többek között a Tudorok és a Camelot című sorozatokat, valamint az Elizabeth és az Elizabeth: Az aranykor című filmeket is köszönhetjük. Az pedig ebből a felsorolásból is látszik, hogy a brit származású Hirst igencsak otthonosan mozog a történelmi produkcióban.

Az első, kilenc részes évad – melynek költségvetését 40 millió dollárra saccolják – az amerikai premier után pár hónappal a VIASAT3 képernyőjén is bemutatkozott, méghozzá szokatlan, maratoni hétvége keretében. A tévéadó ugyanis egymást követő három nap levetítette a teljes első szezont. A részek villámgyors képernyőre tűzése miatt egy kicsivel többet kellett várni a folytatásra, de 2014 augusztusában szinkronosan is megérkezett a második évad, amelyet szintén egy hétvége alatt vetített le a VIASAT3.

A harmadik szezon, mely az előzőhöz hasonlóan már nem kilenc, hanem tíz epizódból állt, 2015 szeptemberében mutatkozott be magyar szinkronnal. A hazai sugárzásban azonban több változás is történt, először is a sorozat átkerült a VIASAT6-ra, másodszor pedig már nem egy hétvége, hanem öt hét alatt tűzték képernyőre a szezont. Ez azt jelentette, hogy hetente két részt nézhetett a Vikingekből a nagyérdemű. Nemrég azonban kiderült, hogy kicsivel több mint egy év elteltével megérkezik a VIASAT6-ra a Vikingek negyedik évada is, jobban mondva annak első fele, amely december 2-tól dupla részekkel lesz majd végig látható péntek esténként.

A negyedik évad első részében a súlyosan beteg Ragnar visszatér Kattegatba, ahol lavinaként indul el a szóbeszéd arról, hogyan sikerült megmenekülnie a halál torkából. Mindeközben, Lagertha folytatja a hatalmi harcát korábbi parancsnokhelyettesével, Kalf-fal, Rollo elárulja örökségét és mégis Frankia-ban marad, míg Floki megfizet a keresztény pappal szemben elkövetett kegyetlenségéért. A Vikingek negyedik évadának első tíz része idén év elején, február és április között került képernyőre a History Channelen, és a héten indult el a negyedik etap második felét jelentő újabb tíz epizód. A folytatás miatt pedig nem kell aggódniuk a rajongóknak, a tévéadó újfent húsz epizódot rendelt meg, így az ötödik évad is két részletben kerül majd képernyőre.

(A cikket a VIASAT6 támogatta.)

hirdetés

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát