.

Ma este ér véget itthon az Agymenők - a Comedy Centrallal közösen búcsúztatjuk a sorozatot

Írta: KTL | 2019. június 17. 07:00
2007-ben indult az Agymenők Amerikában és hamar az egyik legnépszerűbb vígjátéksorozat lett. 2017-ben testvérszériát is kapott, Az ifjú Sheldon címmel. 2018 év nyarán robbant a hír, hogy a soron következő, 12. lesz a sorozat utolsó évada. A produkció még mindig az egyik legnézettebb tengerentúli széria, így a befejezés oka nem ez, hanem a Sheldon Coopert alakító Jim Parsons akart kiszállni a történetből. Végül május 16-án fejeződött be Amerikában a sorozat.
Az Agymenőket Magyarországon 2009-ben a Cool mutatta be. A produkció első 5 évada ezen a csatornán volt látható, de nem volt igazán nagy sikere, így ezek után nem folytatta az RTL. 2013-tól az elsődleges vetítési jogok átkerültek a Comedy Centralhoz és a sorozat új részei a 6. évadától itt kerültek bemutatásra. Hazánkban ezután lett kultikus sorozat és az Így jártam anyátokkal befejezése után a legnépszerűbb szitkom. Az elmúlt években a Comedy Central legnézettebb szériája is lett egyben és számos alkalommal ismételték is a korábbi etapokat. A mai napon viszont - ahogy korábban elsőként megírtuk -, csupán egy hónap késéssel Magyarországon is végleg elbúcsúzik az Agymenők. A záró dupla rész a megszokotthoz képest fél órával előbb, már 21 órakor elkezdődik a Comedy Centralon. A csatorna pedig méltó módon búcsúztatja a sorozatot és hétfőn egy napra ismét Agymenők TV-vé válnak. Ennek keretein belül már délelőtt 10 órától egészen az esti premierig megismétlik a produkció 12. és egyben utolsó szezonjának eddig leadott összes epizódját. A Comedy Central Magyarországért is felelős főszerkesztőjét arról kérdeztük, hogy hogyan emlékszik vissza a kezdeti sikerekre, mit jelentett a tévétársaság számára a sorozat, és mivel fogják pótolni a hiányát.
„Minden egyes megvásárolt sorozatunknál abban reménykedünk, hogy sikeres lesz a csatornáinkon. Vannak olyan törvényszerűségek is, hogy egy olyan csatornán, mint a Comedy Central átlagos szériák is jobban teljesítenek. Azt már láttuk az amerikai adatokból, hogy az Agymenőkben erős potenciál van és itthon az addig vetített tévéadók nem használták ki ezt a lehetőséget. Arra viszont nem gondoltunk, hogy ilyen magas nézettségi eredményeket el tud érni nálunk a sorozat” - mondta Kis Balázs a SorozatWikinek. „Azon kívül, hogy egy népszerű széria és fantasztikus nézettségi eredményekkel fut, a legnagyobb jelentősége az volt, hogy be tudunk csatlakozni egy éppen épülő, kultikussá váló produkció életébe. Pont a legjobb időszakban, a 6. évadtól került hozzánk az Agymenők, így végig tudtuk követni az életciklusának azt a részét, amikor az iparág legfényesebben ragyogó csillaga volt, ha lehetek ennyire költői. Nemcsak Amerikában, a CBS-en volt a legnépszerűbb tartalom, hanem Magyarországon, a Comedy Centalon is. Ezeket a nézettségi eredményeket és a popkulturális jelentőségét látva jó érzés volt, hogy ez ránk volt bízva. Jó érzés volt ezt ápolni, mert ennek a sorozatnak jóval nagyobb hatása volt, mint más hasonló szitkomok esetében. Itt sok minden történt egyszerre, a képregény kultúrának a mainstreambe kerülése, a Marvel univerzum épülése és a DC próbálkozásai mind egyszerre jelentek meg utalás szintjén a cselekményben. Ehhez a nagy csomaghoz tudott társulni a csatornánk” - tette hozzá a főszerkesztő.
„Az Agymenők mai lezárása után azonban nem tűnik el a sorozat a Comedy Centralról, hiába reménykednek sokan benne. Június 18-tól kezdve a régebbi részeket továbbra is vetíteni fogjuk, csakúgy, mint sok más, már kifutott széria esetében. Az Agymenőket így pótolni nem szeretnénk, viszont azon dolgozunk, hogy felneveljünk más hasonló sorozatokat, gondolva itt például a Modern családra és nézni fogjuk, melyikük az, amelyikből a Comedy Central ki tud majd hozni akár többet is” - zárta Kis Balázs.


További hírek

Az Agymenők egyik főszereplője is elkapta a koronavírust

Kis híján másik színésznő kapta az Agymenők egyik főszerepét

Az Agymenők egyik főszereplője egyetlen epizódot sem látott a sorozatból

Új évaddal tér vissza az RTL Klub egyik fontos magyar sorozata


Hozzászólások