A Modern család 2019 őszén indult az ABC-n, mely éveken keresztül a legnépszerűbb vígjátéksorozat volt Amerikában és még az utolsó két évadban is a negyedik legnépszerűbb szitkom volt a tengerentúlon. A produkció rendkívül hosszú ideig volt látható, 250 epizódot ért meg, 2020 áprilisában azonban végleg befejeződött. A Modern családban olyan, egykor nagy sztárnak számító színészek karrierje virágzott fel újra, mint Ed O”Neill (Egy rém rendes család), vagy éppen Sofia Vergara.

A sorozat első két évadát idehaza elsőként az HBO Comedyn kezdték vetíteni 2010-ben, majd az RTLII-n is is láthatóak voltak ezek a részek. Később pedig a Modern család első négy szezonja az RTL+-on került adásba. A sorozat ötödik évadát az HBO Comedy után azonban nem RTL-es tévéadó, hanem 2014-ben a Comedy Central mutatta be. Egészen a mai napig tévében a magyar humorcsatornán láthatóak az új részek, a produkció ma, éppen 10 évvel a pilot amerikai vetítését követően idehaza is befejeződik 19:00-tól a Comedy Centralon látható Modern család búcsúest keretében. A Comedy Central Magyarországért felelős főszerkesztőjét arról kérdeztük, mit jelentett a tévétársaság számára a sorozat.

“Ha valahol, akkor ennél a sorozatnál erősen megéreztük az idő múlásának jelentőségét: időbe került, amíg összegyűjtöttünk minden hiányzó korábbi évadot, izgalmas volt várni minden évben a következő évad megrendelésének hírét, sokszor változtak a kamaszok szinkronhangjai is – a Modern család számunkra is sokkal inkább egy folyamatosan növésben levő-változó családtag volt, mint más szitkomok. Látható, hogy sok időt, türelmet, munkát fektettünk a sorozatba, több költséggel is járt az új szinkron miatt, mégis azt gondoljuk, hogy megérte: egy ilyen masszív sorozatciklus nagy rajongói bázist teremt magának, és ott van még mindaz, amitől „modern” ez a család. Hiszünk abban, hogy „családot” egymást szerető, az összetartozást vállaló emberek tudnak alkotni, születési országtól, életkortól, irányultságtól függetlenül, és örömünkre szolgált, hogy ezt az üzenetet el tudtuk juttatni sok magyar nézőhöz” – mondta Kis Balázs a SorozatWikinek.

hirdetés

“A Modern család csak annyiban ér véget most, hogy már nem lesznek újabb részei, de természetesen továbbra is megtartja a helyét a csatornán, csak nem a premierek közt. Újdonságaink lesznek továbbra is, de az már látszik, hogy a 10-11 évadot megélő, évente 22-24 résszel gazdagodó vígjátéksorozatok kora leáldozóban van, már nem fog egy egész generáció ugyanazon a sorozaton nevetve felnőni és várni, hogy az elbuktatós lépcsőfok meg legyen végre javítva vagy Haley és Dylan jöjjenek végre össze. Reméljük, „ezekben a gondterhes időkben” sokaknak fog segíteni a kikapcsolódásban ha elcsípik a Comedy Centralon egy-egy régi kedvenc epizódjukat az ismétlések során” – tette hozzá a főszerkesztő.

hirdetés

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát