Hosszú idő után 2015 novemberében mutatott be új saját gyártású, heti fikciós sorozatot az RTL Klub. A Válótársak első évada kiemelkedő eredményt hozott, ennek köszönhetően nem csak újabb évadokat készített belőle a csatorna, hanem elindítottak további magyar szériákat is. Az RTL Klub második sorozata a 2017-ben bemutatott A mi kis falunk volt, mely felülmúlta a Válótársak sikereit és a legnézettebb hazai sorozattá vált. Ezt követte 2018 tavaszán A Tanár, melynek második évadát jelenleg is vetíti a csatorna. Február 19-én, ma 21:10-kor pedig elindul az RTL Klub negyedik saját heti szériája, az Alvilág.

Az Alvilág történetének középpontjában egy nő áll, akinek családját átjárja a bűn, apja, férje és bátyja is a drogüzletből szerezte nagy vagyonát. Nóra azonban szemet huny ezek felett és tisztes, polgári módon igyekszik nevelni három gyermekét. Az egyik nap azonban meggyilkolják a férjét, így Nóra kénytelen lesz szembenézni a valósággal. Ahhoz pedig, hogy megvédje gyermekei jövőjét és saját életét, neki is a bűnözők játékszabályai szerint kell játszania.

A sorozat alapját a holland Penoza című formátum adta. Ebből a szériából készítette el a hazai adaptációt Köbli Norbert (Válótársak, A Tanár) és Bodzsár Márk, az Isteni műszak című film rendező-forgatókönyvírója. Az Alvilág első évada nyolc részes lesz, a rendezői székben pedig Ujj Mészáros Károly (X – A rendszerből törölve) foglalt helyet. Az RTL Klub eddigi három heti szériája, a Válótársak, A mi kis falunk és A Tanár mind dramedy volt, az Alvilág azonban sötétebb lesz. Az HBO után az RTL Klub készít először magyar krimi-thrillert.

hirdetés

Az Alvilág forgatása tavaly ősszel indult és idén februárban fejeződött be. A főszereplőnőt, Nórát a Válótársakból is ismert Balsai Móni alakítja, férjét A mi kis falunk papját játszó Schmied Zoltán, a három gyereket pedig Bujáki Zsófia, Miller Dávid és Cservák Zoltán alakítja. A további szerepekben olyan népszerű színészek lesznek láthatóak mint Szirtes Ági, Pálmai Anna, Hevér Gábor, Molnár Levente, Rajkai Zoltán, Bezerédi Zoltán és Szabó Győző. Az Alvilághoz az RTL Klub korábban kiadott már három előzetest, az elsőt itt, a másodikat itt, a harmadikat pedig itt érhetitek el. Ezek mellett pedig elsőként a SorozatWikin láthattátok az Alvilág főcímét.

Milyen lesz az RTL Magyarország első magyar krimisorozata? Hogyan boldogul egyedül Nóra a bűnözök világában és a kamasz gyerekivel? Kiderül az RTL Klub új sorozatából, mától minden kedden 21:10-kor. (Fotó: RTL Klub)

(A cikket az RTL Magyarország támogatta.)

hirdetés
hirdetés

Kiderült, hogy mikor indul a Gólkirályság 2. évada az RTL-en

Nyáron, de nem a korábban kiszivárgott napon érkezik a legújabb Star Wars sorozat

Drága örökösök, Mellékhatás, Szujó Zoltán, VV vetítés - itt az RTL összes friss bejelentése

Gundel Takács Gábor lesz az idei Televíziós Újságírók Díjának műsorvezetője

Ezt tudni a Hazatalálsz ma induló 2. évadáról (x)

2024-ben visszatér a Kalandra Fal és az Álarcos énekes - évértékelő interjú Kolosi Péterrel