Október elején jelent meg a Fire Cannot Kill a Dragon című könyv, mely az Entertainment Weekly újságírójának, James Hibberdnek a Trónok harca kulisszatitkairól szóló írásait gyűjti össze. A kötetben több száz érdekes interjú olvasható, ezekből olyan dolgok derülnek ki a sorozatról, amelyekről eddig senki sem tudott. Natalie Dormer az HBO produkciója előtt már a Tudorokban közönségkedvenc lett, és Margaery Tyrell szerepében is sok néző szívébe lopta be magát. A gyönyörű színésznő korábban már beszélt arról, hogy eredetileg másik karakter eljátszására pályázott a sorozatban, részleteket viszont nem volt hajlandó elárulni.

“Kezdetben aggodalommal töltött el Margaery eljátszása, mert a Tudorokban is egy börtönbe vetett hercegnő bőrébe bújtam. Ezt követően megnéztem a Trónok harca első évadát és azonnal rajongó lettem. A meghallgatáson egy másik szerepre pályáztam, egy olyan nőt szerettem volna alakítani, akinek nem folyik királyi vér az ereiben, be se zárják, és teljesen más ívet kap a története. Végül azonban nem engem választottak ki rá.

Amíg vége nem lesz a sorozatnak, nem is fogják megtudni, hogy kit játszottam volna. David Benioffnak és D. B. Weissnek azonban tetszett a teljesítményem, így felajánlották nekem Margaery Tyrell karakterét. Biztosítottak róla, hogy Boleyn Anna eszembe se fog jutni a forgatások alatt, így izgultam, de igent mondtam. Később a rajongói visszajelzések megerősítettek abban, hogy jól döntöttem” – mondta Natalie Dormer öt évvel ezelőtt, a New York-i Comic Conon.

hirdetés

James Hibberd könyvéből most kiderült, hogy a színésznőt a Havas Jont is feltámasztó Melisandre szerepére hallgatták meg. Végül a karaktert Carice van Houtenre bízták. Érdekesség, hogy a Vörös Papnőt alakító, holland szépséget eredetileg Cersei Lannister eljátszására nézték ki a Trónok harca készítői, van Houten azonban éppen egy másik filmben játszott, ezért nem ért rá. Így a régenskirálynő szerepére a végül nagyszerű teljesítményt nyújtó Lena Headey-t választották ki.

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban