A Netflix nemrég a Kártyavár (House of Cards) című sorozatának 6. évados forgatását leállította, ugyanis Kevin Spacey, a produkció főszereplője egy csúnya zaklatásos ügybe keveredett. Egy színész vádolta meg a sztárt azzal, hogy 14 éves korában molesztálta őt az Oscar-díjas híresség. Az online videotéka most bejelentette, hogy kvázi kirúgja Kevin Spacey-t, ugyanis a Netflix nem hajlandó többet a színésszel dolgozni, még a cégnek gyártott Gore című filmjét is kukába dobják.

A Kártyavárt gyártó Media Rights Capital közleményben tudatta a világgal, hogy azonnali hatállyal felfüggesztették Kevin Spacey-t. Az ügyben az a különösen durva, hogy a sorozat stábjából azóta nyolcan is előálltak azzal, hogy a színész zaklatta őket. A sztár karrierje úgy tűnik, hogy ezt a botrányt nem fogja túlélni, tekintve, hogy az ügynöksége és a publicistája is felmondott Spacey-nek. Ilyen esetekben általában a tévészériák gyártói megpróbálkoznak azzal, hogy más csatornának vagy streaming cégnek adják el a portékájukat, de a jelenlegi helyzetben nem fognak olyanokat találni, akik szóba állnának velük.

Spacey eltávolítása a Kártyavár gárdájából nem lesz egyszerű, ugyanis a színész producerként is dolgozik a sorozaton. A legegyszerűbb kreatív megoldás valószínűleg Frank Underwood kiírása lenne a történetből, amely szerint a hataloméhes politikus felesége, Claire lett az USA 47. elnöke.

hirdetés
hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része