Az HBO több módszert is bevetett annak érdekében, hogy megakadályozzák, hogy spoileres felvételek szivárogjanak ki a Trónok harca 8. évados forgatásáról. Falakat húztak a díszlet köré, illetve a munkálatok közvetlen közelébe is csak azokat engedték be, akik dolgoztak a produkción. Sophie Turner azonban a New York Comic-Conon elárulta, a csatorna a high-tech eszközöktől sem riadt vissza annak érdekében, hogy kiszúrjanak a paparazzikkal.

“Ha egy drón berepült a díszletek fölé, akkor egy különleges eszközzel a stáb hatástalanítani tudta a kíváncsi szemeket. A drónölő egy olyan sugarat bocsát ki magából, amely miatt a drónok egyszerűen lepotyogtak az égből. Olyan volt, mintha az X-Menben lennénk” – árulta el a színésznő. A Los Angeles Times hosszabb magyarázatot is fűzött a dologhoz, ezek a drónokat leszedő szerkezetek olyanok, mint egy puska és általában a rendőrök használják őket élet-halál szituációkban. Majd másfél mérföldre hatásos az eszköz, mely a földre kényszeríti a repülő kütyüket.

A drónölőt 2017-ben használták először, hogy egy amerikai fesztivál látogatóit megvédjék Kaliforniában. A Trónok harca észak-írországi forgatásán a munkálatok helyszíne fölött repülési tilalom volt, ami kiterjedt helikopterekre, drónokra és repülőkre is. A stáb a helyiekkel szoros együttműködésben dolgozott azon, hogy ne kerüljenek ki spoileres felvételek a felvételekről. A módszer bevált, egy-két távoli képtől eltekintve egy durva fordulat se látott napvilágot a fotósok miatt.

hirdetés
hirdetés

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre