A Csillagkapu: Atlantisz a Csillagkapu 2004-ben bemutatkozott testvérsorozata, mely igencsak erős rajongói bázist tudott kiépíteni magának. A produkció eredetileg a Sci-Fi Channelen volt látható, 5 évad alatt pontosan 100 epizódot ért meg. A sorozatot több tévécsatorna is vetítette már Magyarországon, most azonban a Viacom egyik csatornája, az RTL Spike november 6-tól elölről kezdi a nagyívű kalandot. Érdekesség, hogy a duplarészes premierben, mely ma 16:00-tól kezdődik az RTL Spike-on, benne lesznek az eredeti Csillagkapu főszereplői, Richard Dean Anderson és Michael Shanks is.

A történet szerint expedíció érkezik az Ősök elveszett városába, ahol az emberek új barátokra, az athosiakra és iszonyú veszélyes ellenségekre, a lidércekre tesznek szert. A Csillagkapu: Atlantisz egyik különlegessége, hogy a Földtől nagyon távol játszódik, így sok esetben a főszereplők bizony csúnyán magukra vannak utalva. A cél, hogy Sheppardék megfejtsék Atlantisz és az Ősök titkát, illetve leszámoljanak a lidércekkel. A sorozat 2. évadjától 78 részen keresztül állandó szereplő lesz Jason Momoa, akit a Trónok harca rajongói nagyon szerettek.

Momoa itt egy Ronon Dex nevű kőkemény karaktert játszik, aki a Sateda nevű bolygó szülötte, melyet lerohantak a lidércek. A férfi a 2. évad egyik részében, Az üldözött című epizódban találkozik először az atlantiszi expedícióval, majd csatlakozik is hozzájuk. A sorozatban számos alkalommal Sheppard Chewie néven emlegeti Ronont, amely egy, a stábban elterjedt poénra utal, mely szerint a szereplő olyan, mint a Star Warsból ismert Csubakka atlantiszi megfelelője.

hirdetés

Jason Momoa azóta hatalmas világsztárrá nőtte ki magát, a DC új szuperhősös filmjében, az Igazság ligájában is benne lesz, Aquamanként. A Csillagkapu: Atlantiszt minden nap, dupla epizódokkal vetíti az RTL Spike, november 6-tól, 16:00-kor, minden másnap 12:00-kor pedig megismétli a Viacom csatornája az űrbéli kalandokat.

(A cikket a Viacom támogatta.)

hirdetés

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor