Jason Momoa egyetlen évadban alakította csupán a kőkemény Khal Drogo karakterét, aki így is a közönség egyik legnagyobb kedvence lett. A színészről a produkció korábbi harci szakértője, Buster Reeves árulta el idén tavasszal, hogy sokáig elégedetlen volt azzal, ahogy a két showrunner, David Benioff és D. B. Weiss a karakterét kezelték. Momoa addig könyörgött a készítőknek, míg meg nem kapta a lehetőséget arra, hogy brutális harcjelenetben védje meg Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) becsületét. A frissen megjelent Fire Cannot Kill a Dragon című könyvből derült ki azonban, hogy a Magóval való összecsapásának részleteit a színész egyedül találta ki.

“Azt álmodtam, hogy egy fickó a feleségemet inzultálta, ezért jól helyben hagytam és a verekedés végén még a nyelvét is kitéptem a helyéről. Innen jött az ötlet, hogy a khaleesit sértegető dothraki harcossal, Magóval hasonlóan végezzek. Én javasoltam a sorozat készítőpárosának azt is, hogy mindenképp kerüljük el, hogy Drogo levágja az ellenfele fejét. Minden fantasyban, így a Trónok harcában is ez volt az általános kivégzési módszer, amit egy idő után a nézők megunnak. Azt akartam, hogy a khal párbaja olyan jelenet legyen, amit az emberek évek múlva is emlegetni fognak. Ezért inkább a nyelvétől szabadítottam meg Magót” – mondta friss nyilatkozatában a színész a Trónok harca kulisszatitkait feldolgozó könyv írójának.

James Hibberd az epizód rendezőjét, Daniel Minahant is megszólaltatta, aki hozzátette, elég sok plusz munkát jelentett a stábnak a kitépett nyelv elkészítése. A végeredmény azonban rendkívül véres és látványos lett, ezért megérte a fáradtságot.

hirdetés

hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része