Televíziósorozat-ötleteket vár az RTL Magyarország és a Paprika Studios a közös pályázata. A két vállalat a minőségi televíziós sorozatgyártás fejlesztését tűzték ki célul, ennek érdekében kívánnak lehetőséget adni egyedi ötletek és újszerű tartalmak megvalósítására. A budapesti Hypewriter pályázatra 6-10 epizódból álló, epizódonként nagyjából 40-50 perc hosszúságú sorozatok ötletét várják. Elsősorban kelet-közép-európai országokból érkező nevezésekre számítanak, de a világ minden részéről lehet jelentkezni.

A pályázati anyagokat angol nyelven kell beadni május 15-ig, a pitchfórumra pedig június 25–28. között kerül sor, ahol a jelentkezők közül a legjobbnak ítélt nyolc projekt mutatkozik majd be a döntőben az ötfős nemzetközi szakmai zsűri és a közönség előtt. A pályázat győztese 10 ezer euró pénzdíjat kap, a kiírók segítségével továbbfejlesztheti koncepcióját, aminek keretében a Paprika Studios gyártásában elkészül a sorozat pilot epizódja, melyet az RTL Magyarország műsorára is tűz.

A Paprika Studios a legnagyobb műsorgyártó Kelet-Közép Európában, amely az elmúlt években olyan műsorokat készített az RTL Magyarország által üzemeltetett tévécsatornákra mint a Survivor, a Celeb vagyok, ments ki innen!, a ValóVilág powered by Big Brother, az Oltári csajok, A Fal és az RTL Klubon márciusban indult vadonatúj hazai sorozat, A Tanár.

hirdetés
hirdetés

A héten véget ér az RTL jelenlegi legnézettebb műsora

Pár hét múlva, több RTL-es felületen is indul a ValóVilág 12. évada

Erdőtűz ütött ki az Ázsia Expressz forgatási helyszínén

Mesterséges intelligencia alkotta az MTVA új műsorvezetőjét

Leleplezték az idei X-Faktor harmadik férfi mentorát

Balázs, Bence, Majka és Joci vezetik majd az RTL 15 év után visszatérő showműsorát