.

Indul a TV2 eddigi legdrágább műsora, fotógaléria a vadonatúj villáról és akadémiáról

Írta: KTL | 2016. augusztus 26. 21:00
Ma délelött tartotta a TV2 Csoport a vadonatúj műsora, a Star Academy sajtótájékoztatóját. Az eseményen elmondták a műsor menetét, bemutatták a játékosjelölteket, megszólalt a zsűri és lehullott a lepel a kísérőműsorok női házigazdájáról is. Délután körbevezettek minket a hatalmas, vadonatúj villában és megnézhettük az akadémia próbatermeit is, melyeket a cikk alatt fotókkal mutatunk be. Ezen kívül Ökrös Gergely, a TV2 program és kreatív igazgatója nyilatkozott a SorozatWikinek a műsor erősségéről, a válogatás szempontjairól és a formátum legnagyobb kockázatáról.
Holnap indul a TV2 eddigi legnagyobb szabású és legdrágább műsora, a Star Academy, melyet Ördög Nóra és Majka vezet majd. A produkció egy beköltözős tehetségkutató lesz, melyben Keresztes Ildikó, Pásztor Anna, Király Viktor és Vastag Csaba alkotják a zsűrit. 16 héten keresztül, majdnem karácsonyig, hétköznap esténként a beköltözős reality-khez hasonlóan összefoglaló adások kerülnek képernyőre, míg szombatonként a tehetségkutatókból ismert showműsor keretében énektudásukkal kell lenyűgözniük a versenyzőknek a közönséget és a zsűrit. A Star Academy esetében kimaradnak viszont a válogatók és a középdöntők, nem mutatják be, hogy a kreatív stáb hogy választotta ki a versenyzőket. 20 jelölt közül 16 költözik be a villába, a két beköltöző show szombaton és vasárnap 18:50-kor lesz látható a TV2-n. Jövő héttől ötfajta adással jelentkezik a Star Academy. Hétköznaponként 20:30-kor napi összefoglalók kerülnek képernyőre, melyek után hétfőn és csütörtökönként 21:50-kor extra adással is készülnek. Hétfőnként jön A Jelölés, amikor az énekesek maguk közül választják ki a leggyengébb társukat, aki a szombati élő show veszélyzónájába kerül. Épp úgy, mint az, akit csütörtökönként a zsűri választ ki A Szembesítésen. Szombaton 18:50-től három és fél - négy órás élő show-k jönnek, melyben a veszélyzónába került versenyzőkön kívül, a többi énekes mutatja be a tehetségét. Közülük a leggyengébb is bekerül kiesésre esélyesek közé. Végül a veszélyzónában lévő három énekes egy-egy dallal bizonyíthat, belőlük egyet a közönség, egyet pedig a zsűri ment meg a távozástól. A szombatonként a legjobb teljesítményt nyújtó versenyző pedig a következő hétre védettséget kap.
A TV2-s adások mellett hétköznap 18:25-kor és 23:05-kor két kísérőműsora is lesz a produkciónak, melyek a SuperTV2-n lesznek láthatóak. A háttértartalmak két házigazdája a Topmodell leszek győztese és az Aranyéletben Renátó csaját alakít Nagy Réka és a Viva TV-ből ismert Miskovits Marci lesznek. A TV2 program és kreatív igazgatója szerint a Star Academy azért is fog működni, mert a világ televíziózásának két legnagyobb sikerű műfajának ötvözete. „Ha megnézzük az összezárós reality műfajt, ahol emberek együtt laknak és befolyásolják egymás sorsát, az már önmagában is egy erős tartalom. Ugyanígy a tehetségkutató is egy bizonyítottan sikeres műfaj, ahol az utcáról összekerülnek emberek és a végén kikerül egy győztes, akit a nézők és a zsűri is a legjobbnak ítél. Ezek a produkciók mindenhol nagyon erősek és a nemzetközi piacon is televíziók sorsát döntötték el. Ennek a két műfajnak az ötvözete – anélkül hogy egymást kioltanák – egy nagyon erős tartalom tud lenni és a TV2-nél mindig az műsor működött, ami nagy újdonságot tudott hozni a nézőknek. Itt ez napi szinten meg fog történni, sőt szombaton az élő show-kban is” - mondta Ökrös Gergely a SorozatWikinek.
Más tehetségkutatókhoz képest nagy eltérés, hogy a Star Academy-nél nincsenek felvett adások. A programigazgató szerint ez azért van, mert a klasszikus tehetségkutatónál a válogatók bemutatása azért is jó, mert az élő adásba került énekesek személyiségét, hátterét, gyengeségeit és erősségeit is bemutatják és így a nézők kötődnek hozzájuk. Ennél a formátumnál erre nincs szükség, hisz a napi összefoglalók során jóval többet megtudunk a versenyzőkről. Ezen kívül azt is elárulta nekünk, hogy a válogatásoknál a legfontosabb szempont az volt, hogy a jelölteknek legyen egy alaptehetsége és később jó előadó váljon belőle. Olyan, akinek van színpadi jelenléte, jól mozog és bírja a megfelelő nyomást, hisz szombatonként produktumot kell nyújtani. Ezután jött az a szempont, hogy a napi reality-ben is érdekes személyiség legyen. A műsor legnagyobb kockázata, hogy lehet-e olyan embereket találni, akikből egyszerre jó énekes válhat, de érdekes reality szereplők is. Természetesen erről is megkérdeztük Ökröst.
„Amikor elkezdtünk Az ének iskoláján dolgozni a gyerekekkel, akkor nagyon sokan nem hittek a műsorban. Volt olyan főszerkesztőjelölt, aki azt mondta hogy nem mer részt venni a műsorban, mert tart attól, hogyha nincsen benne kiszavazás, akkor nem lehet jól elkészíteni. Ez egy valós kockázat volt, hogy ennek ellenére, nézett lehet-e a produkció. Hála Istennek belevágtunk és kiderült, hogy ennél a műsornál nincs szükség erre. A Star Academy esetében a valóban jó énekhang mellett fontos, hogy jó reality szereplő is legyen – megnyíljon, vállalja a véleményét – és valóban kockázat volt, hogy találunk-e ilyeneket. Most, hogy már ismerem a beköltözőket, ez a fenntartásom megszűnt. Én több reality castingot csináltam már végig és annak ellenére, hogy énekeseket kerestünk, ez csapat ugyanolyan bevállalós és érdekes személyiségekből áll, mint a több valóságshow-ban.” A Star Academy produkcióhoz az IKO egy 4000 négyzetméteres raktárat alakított át. A hatalmas komplexum négy, nagyjából egyelőre részre lett osztva, itt található ugyanis a villa, az akadémia, a stúdió és a kiszolgálópark. Alább az előbbi kettőről készült képeink láthatóak. (Fotók: SorozatWiki/Jaczkovits Márton)


További hírek

Egy harmadik magyar csatorna is megszűnik

Több csatornán is műsorváltozás lesz Balázs Fecó halála miatt

Az RTL cáfolja, hogy lesz új Győzike show

Új török sorozat érkezik decemberben az egyik nagy magyar csatornára


Hozzászólások