A szerencsésebbek már december 18-án megnézhették a Star Wars: Skywalker kora című filmet, amely a Disney által készített új trilógia lezárása. Sokan arra számítottak, hogy erős átkötés lesz a mozifilm és a The Mandalorian között, a rajongók egy része még Baby Yoda felbukkanásában is reménykedett. Mivel a Disney+-on látható széria mindössze 27 évvel a Skywalker kora előtt játszódik, így erre még esély is volt. Végül azonban sokkal elegánsabb megoldással éltek a készítők.

Baby Yoda valóban nagy hatással volt a 9. filmre, azonban nem úgy, ahogy néhányan gondolták. A The Mandalorian közönségkedvence ugyanis a 7. epizódban mutatott meg a nézőknek egy fontos Erő-képességet, mely a Skywalker korában is sorsdöntő lett. Ez pedig a gyógyítás, amelyet korábban legfeljebb videojátékokban láthattunk. Egyébként pedig egy, a sötét oldalhoz kapcsolódó képességről van szó. Elég, ha Anakin Skywalkerre gondolunk, aki sith-té vált csak azért, hogy Padmé Amidalát megmentse. Végül természetesen ez nem sikerült neki. Baby Yoda azonban sikerrel hozta rendbe Greef Cargát, így a tévésorozat nézői nem igazán lepődtek meg, amikor Rey és Kylo Ren is hasonló trükköt használt.

Emellett a The Mandalorianben elsütöttek még egy fontos dolgot, amely a Skywalker korában is felbukkant. Ez annak a lehetősége, hogy Baby Yodát (vagy más néven a Gyermeket) mesterségesen hozták létre, esetleg klónozás révén. Palpatine hasonló eszközökkel teremtette meg Snoke-ot, így ez is kulcsontosságú momentum volt a szériában.

hirdetés

A Disney+ produkciója, a The Mandalorian december 27-én búcsúzik a nézőktől, a 8. rész után némi szünetre megy az első élőszereplős Star Wars sorozat, amelynek folytatása biztosan érkezik. A második évadot ugyanis már javában forgatja Jon Favreau stábja.

hirdetés

A héten véget ér az RTL jelenlegi legnézettebb műsora

Pár hét múlva, több RTL-es felületen is indul a ValóVilág 12. évada

Erdőtűz ütött ki az Ázsia Expressz forgatási helyszínén

Mesterséges intelligencia alkotta az MTVA új műsorvezetőjét

Leleplezték az idei X-Faktor harmadik férfi mentorát

Balázs, Bence, Majka és Joci vezetik majd az RTL 15 év után visszatérő showműsorát