Új kategóriával, a gasztro realityvel egészül ki a Televíziós Újságírók Díja, ezzel együtt idén összesen 12 kategóriában díjazzák a legjobb hazai televíziós teljesítményeket. A jelöltek nevét és a műsorok címét március közepén hozzák nyilvánosságra, ám az új kategória esélyeseit rendhagyó módon már most bejelentik a szervezők.

A nagyszabású showműsor, vetélkedő, reality, comedy show, zsűritag, női műsorvezető, férfi műsorvezető, magyar sorozat, színésznő, színész, mellékszereplő mellett idén a gasztro reality kategória legjobbját is színpadra szólítják a Televíziós Újságírók Díja gálaeseményen.

“A magyar tévécsatornák 2016 után 2017-ben is rengeteg reality műsort tűztek képernyőre, ezen belül a korábbi években megszokottnál is több gasztro tematikájú készült. Ezért úgy döntöttünk, hogy két kategóriát kap a reality műfaj, és az általános reality mellé a gasztro reality kategóriát hozzuk be. Ennek jelöltjeit rendhagyó módon már most bejelentjük” – mondta Kenderessy Szabolcs, a díj ötletgazdája, a SorozatWiki főszerkesztője.

hirdetés

A legjobb gasztro reality díj esélyesei A Konyhafőnök VIP (RTL Klub), a Gasztroangyal (Duna) és a Séfek séfe (TV2). Közülük kerül ki a kategória győztes, melyet a március 28-i ünnepélyes díjátadó gálán neveznek meg a Pesti Vigadóban. A nagyszabású gálaesemény főtámogatója a NuMuvee Hungary Kft, televíziós műsorgyártó.

A 2014-ben alapított Televíziós Újságírók Díja Magyarország egyik legrangosabb szakmai értékmérőjének számít, köszönhetően a díjat övező óriási médiaérdeklődésnek és maguknak a díjazottaknak is. Az elismerést a legfontosabb szak és hírmédiumok vezető újságíróinak szavazati alapján ítélik oda. A 11 tagot számláló grémium tagjai: a 24.hu, a Hír7, az Index-Comment:com, a Kreatív, a Médiapiac, az Origo, a SorozatJunkie, a SorozatWiki, a Színes RTV, a Telenovella-Epizód magazin és a Tvr-hét vezető szakújságírói.

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban