.

Hol látható még Stellan Skarsgard a Csernobilon kívül?

Írta: RaulReal | 2019. július 24. 13:30
Pályáját Svédországban kezdte meg az 1951-ben született Stellan Skarsgard, aki éveken keresztül helyi filmekben szerepelt. A Csernobil sztárja az HBO és a Sky 5 részes sorozatában azt a Boris Shcherbinát alakította, akit a produkció elején sokan nem szerettek, hiszen egy hithű szovjet pártkatonáról volt szó. Később azonban a karakter legalább akkora fejlődésen ment keresztül, mint Jaime Lannister a Trónok harcában. A most 68 éves Skarsgardra sokan emlékezhetnek az 1997-es Good Will Hunting című filmből, amely Oscar-díjat is nyert, de a színész pályája teli van emlékezetes darabokkal.
Stellan Skarsgard többször is forgatott a balhéiról híres Lars von Trier dán rendezővel, ez nem is véletlen, ilyen az, amikor két zseni egymásra talál. Csak az erős idegzetőeknek érdemes megnézniük ezeket a skandináv filmeket, hiszen a Dogville - A menedék és A nimfomániás is merész alkotások. Természetesen Stellan Skarsgardot Hollywood is felfedezte magának, olyan blockbusterekben fordult meg a sztár, mint A Karib-tenger kalózai második és harmadik része, ahol a közkedvelt "Bocskor Bill" Turner gúnyájába bújt. A színész karrierje során sokféle szerepben kipróbálta magát, a Magyarországon is nagy sikert aratott Mamma Mia! című musical mellett a misztikus Angyalok és démonokban, valamint több Marvel filmben is felbukkant. Hozzá kell tenni, hogy ezek a szuperhősös produkciók nem tartoznak a képregénygyár legjobb adaptációi közé, a Thor, a Thor: Sötét világ is olyan filmek, amelyeket csak a legnagyobb rajongók képesek másodszor is megnézni. Skarsgard a 2012-es Bosszúállókban is szerepelt, de olyan pici jelentősége volt, hogy ember legyen a talpán, aki emlékszik rá.
A Csernobil sztárja a közeljövőben sem fog unatkozni, még 2019-ben megjelenik egy muzsikusokról szóló, szerelmi dráma, az I'll Find You, ezen kívül a The Painted Bird című II. Világháborús filmben is szerepelni fog a svéd színész. Vitathatatlan azonban, hogy Stellan Skarsgard következő nagy projektje, amelyre érdemes lesz figyelni, a Magyarországon is forgatott, 2020-ban debütáló Dűne film lesz. A klasszikus sci-fi feldolgozását Denis Villeneuve (Blade Runner 2049, Érkezés) rendezi és olyan hírességek játszanak benne, mint Jason Momoa (Aquaman, Trónok harca), Josh Brolin (Deadpool 2, Bosszúállók: Végtelen háború és Végjáték), Timothée Chalamet (Call Me By Your Name), vagy Zendaya (Eufória, Pókember: Hazatérés és Idegenben). A cikksorozat korábbi írásai: Jared Harrisről (Valery Legasovot), Emily Watson (Ulana Khomyuk), Sam Troughton (Alexandr Akimov), Jessie Buckley (Lyudmila Ignatenko).

hirdetés

További hírek

Megérkezett az első élőszereplős Star Wars sorozat előzetese

Két fontos szereplő is távozik az egyik népszerű amerikai sorozatból

9 közép-európai országban is egy magyar műsort vetítenek vasárnap este

Az HBO elnöke a Csernobil lehetséges folytatásáról nyilatkozottHozzászólások