.

Hol látható még Stellan Skarsgard a Csernobilon kívül?

Írta: RaulReal | 2019. július 24. 13:30
Pályáját Svédországban kezdte meg az 1951-ben született Stellan Skarsgard, aki éveken keresztül helyi filmekben szerepelt. A Csernobil sztárja az HBO és a Sky 5 részes sorozatában azt a Boris Shcherbinát alakította, akit a produkció elején sokan nem szerettek, hiszen egy hithű szovjet pártkatonáról volt szó. Később azonban a karakter legalább akkora fejlődésen ment keresztül, mint Jaime Lannister a Trónok harcában. A most 68 éves Skarsgardra sokan emlékezhetnek az 1997-es Good Will Hunting című filmből, amely Oscar-díjat is nyert, de a színész pályája teli van emlékezetes darabokkal.
Stellan Skarsgard többször is forgatott a balhéiról híres Lars von Trier dán rendezővel, ez nem is véletlen, ilyen az, amikor két zseni egymásra talál. Csak az erős idegzetőeknek érdemes megnézniük ezeket a skandináv filmeket, hiszen a Dogville - A menedék és A nimfomániás is merész alkotások. Természetesen Stellan Skarsgardot Hollywood is felfedezte magának, olyan blockbusterekben fordult meg a sztár, mint A Karib-tenger kalózai második és harmadik része, ahol a közkedvelt "Bocskor Bill" Turner gúnyájába bújt. A színész karrierje során sokféle szerepben kipróbálta magát, a Magyarországon is nagy sikert aratott Mamma Mia! című musical mellett a misztikus Angyalok és démonokban, valamint több Marvel filmben is felbukkant. Hozzá kell tenni, hogy ezek a szuperhősös produkciók nem tartoznak a képregénygyár legjobb adaptációi közé, a Thor, a Thor: Sötét világ is olyan filmek, amelyeket csak a legnagyobb rajongók képesek másodszor is megnézni. Skarsgard a 2012-es Bosszúállókban is szerepelt, de olyan pici jelentősége volt, hogy ember legyen a talpán, aki emlékszik rá.
A Csernobil sztárja a közeljövőben sem fog unatkozni, még 2019-ben megjelenik egy muzsikusokról szóló, szerelmi dráma, az I'll Find You, ezen kívül a The Painted Bird című II. Világháborús filmben is szerepelni fog a svéd színész. Vitathatatlan azonban, hogy Stellan Skarsgard következő nagy projektje, amelyre érdemes lesz figyelni, a Magyarországon is forgatott, 2020-ban debütáló Dűne film lesz. A klasszikus sci-fi feldolgozását Denis Villeneuve (Blade Runner 2049, Érkezés) rendezi és olyan hírességek játszanak benne, mint Jason Momoa (Aquaman, Trónok harca), Josh Brolin (Deadpool 2, Bosszúállók: Végtelen háború és Végjáték), Timothée Chalamet (Call Me By Your Name), vagy Zendaya (Eufória, Pókember: Hazatérés és Idegenben). A cikksorozat korábbi írásai: Jared Harrisről (Valery Legasovot), Emily Watson (Ulana Khomyuk), Sam Troughton (Alexandr Akimov), Jessie Buckley (Lyudmila Ignatenko).


További hírek

Bizonytalan ideig nem folytatódik a Netflix egyik legnépszerűbb sorozata

A kívülálló pilot kritika: Hátborzongató Stephen King adaptációval kezdte az évet az HBO

A régi köztársaságban játszódó Star Wars filmet és sorozatot készíthet a Disney

Itt a Penny Dreadful testvérsorozatának első előzeteseHozzászólások