.

Hol látható még Sophie Turner a Trónok harcán kívül?

Írta: RaulReal | 2018. augusztus 25. 21:18
Sophie Turner a Trónok harcával együtt cseperedett fel, hiszen 2011-ben, amikor a produkció először adásba került, még csak 15 éves volt a színésznő. Mára a széria egyik legnépszerűbb szereplője lett a Sansa Starkot alakító tehetség, aki idén februárban töltötte a 22-t és elmondhatja magáról, hogy a világ egyik legismertebb szuperhősös univerzumának is részese. Nem mindig volt ez azonban így, a színésznőnek a filmes sikerekre éveket kellett várnia. Az áttörésre egészen 2014-ig nem került sor, hiszen ekkor mutatták be az első filmjét, az Another Me-t. Ebben egy olyan dögös tinilányt alakít a Trónok harca sztárja, akit hasonmása kezdi el zaklatni, innentől pedig egyik ijesztő fordulat követi a másikat. A kritikák szerint a film nem ért fel az elvárásokhoz, habár izgalmas témája miatt lett volna benne potenciál.
A Trónok harca szépsége a zenerajongók számára is ismert lehet, hiszen a Bastille egyik számának, az Oblivionnak a videoklipjében is szerepel. Sophie Turnerre nem lehet ráfogni, hogy rosszul választ szerepeket, hiszen 2015-ben, a Barely Lethal című gimis, kémkedős filmben is látható volt a színésznő. Ebben egy tini ügynök épül be egy gimnáziumba, csak hogy szembesüljön a ténnyel, a tizenévesek néha még a bűnözőknél is rosszabbak.
Az igazi fordulópont 2016-ban jött el Sophie Turner számára, hiszen a nézőközönség az X-Men: Apokalipszisben láthatta a színésznőt. A film a Marvel és a FOX koprodukciójában jött létre, a történet pedig a mutánsok válogatott csapatáról szól, akik az Apokalipszis nevű főgonosszal veszik fel a harcot. Kritikailag ez az X-Men film nem lett sikeres, de jól megalapozott a 2019-ben érkező X-Men: Dark Phoenixnek. A hamarosan érkező képregényadaptációnak már teljesen Sophie Turner karaktere, Jean Grey lesz a főszereplője. Az X-Men komoly döntés elé kerül, mérlegelniük kell, hogy a kezelhetetlenné váló lány a fontosabb, vagy az emberek biztonsága.
2018-ban se maradtunk Sophie Turner film nélkül, hiszen idén márciusban mutatkozott be a Josie, melyben a Trónok harca színésznője egy kivarrt vagány csajt alakít. A film egy olyan férfiről szól, aki egy álmos amerikai kisvárosban hirtelen közel kerül a frissen érkezett gimnazistához, Josie-hoz, kettejük viharos kapcsolata pedig megbolygatja az állóvizet a településen. Az alkotást rengetegen lehúzták, egyedi stílusa és a színésznőtől váratlan, kívülálló szerepkör miatt azonban érdekes néznivaló.
A Trónok harca utolsó évada után érdekes lesz látni, hogy a színészek milyen irányban indulnak el, illetve egyáltalán megmaradnak-e a színjátszásnál. Jack Gleeson például, aki Joffrey Baratheont alakította, már régen nem színészkedik, a sorozatból való kiírása után rögtön abbahagyta a szakmát. Sophie Turner számára adott a lehetőség arra, hogy még jobban befusson Hollywoodban, hiszen már fiatalon megismerte kvalitásait a tévénéző közönség. A rajongói kíváncsian várhatják, mit hoz a jövő a színésznő számára.


További hírek

Lehet, hogy új befejezést kap a Trónok harca

Ez a Trónok harca 5 legmagasabban értékelt epizódja

George R. R. Martin bejelentette, hogy mikor jelenhet meg a 6. Trónok harca regény

Egy komoly hiba miatt kis híján kirúgták a Trónok harca egyik főszereplőjét


Hozzászólások