Sam Troughton az HBO és a Sky 5 részes produkciójában a Csernobilban az egyik pórul járt mérnököt, Akimovot alakította. Ő volt az, akit annyira szétroncsolt a 4-es reaktor sugárzása, hogy még a merészségéről ismert kábelcsatorna se merte a férfi arcát mutatni. Az 1977-ben született angol színész neve ismerősen csenghet a sci-fi rajongóknak, ugyanis a Doctor Who sztárjának, Patrick Troughtonnak az unokájáról van szó. Sam Troughton nagyapja a leghosszabb brit szériában a főszereplő 2. reinkarnációját alakította, így van kihez felnőnie a fiatal színésznek.

A Csernobil sztárja színházban kezdte a karrierjét, ezt követően szerződött olyan ismertebb produkciókba, mint a 2004-es horror sc-fi, az Alien vs. Predator, a BBC 2006 és 2009 között futott Robin Hood sorozata, vagy éppen a The Hollow Crown. Ez utóbbiban olyan sztárokkal dolgozhatott együtt Troughton, mint Tom Hiddleston (Bosszúállók), Benedict Cumberbatch (Sherlock, Doctor Strange), vagy éppen Jeremy Irons (Batman v Superman, Borgiák).

A helyi, brit gyártású szériákon kívül soha nem fedezték fel túlzottan Sam Troughton tehetségét, ezen legfőképp a Csernobil változtathat. Az HBO híres arról, hogy kvázi ismeretlen színészek karrierjét indítja be, elég a Trónok harcára gondolni. Egyelőre pontosabb információk nincsenek arról, hogy Troughton pályája a továbbiakban milyen irányt vehet, legfőképp arra lehet számítani, hogy színpadi szerepei mellett sorozatokban lesz látható.

hirdetés

A cikksorozat korábbi írásai: Jared Harris (Valery Legasovot), Emily Watson (Ulana Khomyuk).

hirdetés

A héten véget ér az RTL jelenlegi legnézettebb műsora

Pár hét múlva, több RTL-es felületen is indul a ValóVilág 12. évada

Erdőtűz ütött ki az Ázsia Expressz forgatási helyszínén

Mesterséges intelligencia alkotta az MTVA új műsorvezetőjét

Leleplezték az idei X-Faktor harmadik férfi mentorát

Balázs, Bence, Majka és Joci vezetik majd az RTL 15 év után visszatérő showműsorát