A Csernobil első évadában Paul Ritter különösen remekül alakított, ezzel pedig megmutatta a világnak, nem érdemes egyetlen színészt sem beskatulyázni. Az 1966-ban született angol híresség legtöbb szerepében inkább jófiúk, vagy jószándékú balfékek bőrébe bújt. Az HBO és a Sky koprodukciójában azonban láthattuk, megy neki a gonoszkodás is. A történet antihőse Anatoly Dyatlov volt, aki a valóságban is rászolgált a börtönbüntetésre. Ritter pedig alakításával remekül bemutatta, miért.

A színész filmjeiben legtöbbször mellékszerepeket kapott, így a 2007-es Hannibal ébredésében és a 2009-es Harry Potter és a félvér hercegben is olyan figurákat alakított, akikre valószínűleg csak a legnagyobb rajongók emlékeznek. Paul Ritter a legtöbbeknek egy brit szitkomból, a Friday Night Dinnerből lehet ismerős. Ebben egy zsidó család gyűlik össze minden péntek este (apa, anya és a felnőtt gyerekek), hogy megvitassák, mi történt velük éppen a héten. A Channel4 rendkívül sikeres produkciójában a Csernobil sztárja a kelekótya apukát játssza, a csatorna a Friday Night Dinner 6. évadát is berendelte, amely 2020-ban érkezik.

Paul Ritter pályafutása során főleg tévésorozatokban kapott fontosabb szerepeket. A 2010 és 2012 között futott brit sci-fi széria, a Dirk Gently mellett a színész feltűnt a Philip K. Dick írásain alapuló Electric Dreams című antológia egyik epizódjában is. Futólag a britek egyik kedvenc szerelmi vígjátékában, a Lovesickben is látható volt Ritter. Jövőbeli projektjeit tekintve azonban nagy a homály, ugyanis a Friday Night Dinnerön kívül nem lehet tudni, hol lesz még látható a Csernobil sztárja.

hirdetés

A cikksorozat korábbi írásai: Jared Harrisről (Valery Legasovot), Emily Watson (Ulana Khomyuk), Sam Troughton (Alexandr Akimov), Jessie Buckley (Lyudmila Ignatenko), Stellan Skarsgard (Boris Shcherbina).

hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része