.

Hol látható még Emily Watson a Csernobilon kívül?

Írta: RaulReal | 2019. július 17. 20:35
Emily Watson 1967-ben született, a brit színésznő karrierje során BAFTA-díjat és Oscar-jelölést is kapott, 1996-ban, amikor a Hullámtörés című filmjével betört a köztudatba, Cannes-ban állva tapsolták. Watson főleg a színházban és mozifilmekben tett le nagyot az asztalra, így némiképp meglepő, hogy a Csernobilban szerepet vállalt el a színésznő, aki mostanában visszahúzódva él. Az HBO szériájában Ulana Khomyukot alakító brit sztárt mindig az alaposság jellemezte, ez a tulajdonsága egész karrierjét végigkísérte.
Előfordult, hogy Emily Watson egy szerepe kedvéért három hónapig tanult csellózni. A Hilary és Jackie című, 1998-as filmben ez az odaadása Oscar-jelölést ért neki. Emily Watson karrierje során mindig igyekezett alaposan megválogatni a filmszerepeit, ennek megfelelően a színésznő neve mindig adott egyfajta garanciát a minőségre. Az Amerikába emigráló észak-írekről szóló Angyal a lépcsőn, a Gosford Park című kosztümös filmdráma, vagy éppen az egy, élete fő művén dolgozó színházi rendezőt bemutató Kis-nagy világ is komoly mérföldkövek voltak Watson életében. 2012-ben a színésznő BAFTA-díjat kapott a Felelős felnőtt című filmben nyújtott alakításáért, később pedig a Hadak útján, Steven Spielberg-féle feldolgozásában is fontos szerepet játszott. Watsont 2015-ben a Brit Birodalom Rendjének tisztjévé nevezték ki. Habár mostanában visszavonulva él, a Csernobil sztárja 2017-ben a National Geographic fikciós sorozatában, a Géniuszban Einstein második nejét alakította, illetve a Kingsman: Az aranykör című akció-kalandfilmben is felbukkant.
Arról egyelőre nagyon keveset tudni, hogy Emily Watson a közeljövőben milyen sorozatokban vagy filmekben fog szerepelni. Egyes pletykák szerint főszerepet játszhat a Fortunate Sons című filmben, illetve a Quicksand című szerelmi drámában is felbukkanhat a közeljövőben. Ez utóbbiban a David Tennant (Doctor Who, Broadchurch) által alakított Dan házastársát, Sarah-t játszhatja el, akik brit pár és Spanyolországban telepednek le. Egy szerencsétlen napon azonban az őket meglátogató fiukat megölik, egy idegen pedig felajánlja a gyászolóknak, hogy bosszút áll a tetteseken. A Valery Legasovot alakító Jared Harrisről szóló hasonló írásunk itt olvasható.

hirdetés

További hírek

Megérkezett az első élőszereplős Star Wars sorozat előzetese

Két fontos szereplő is távozik az egyik népszerű amerikai sorozatból

9 közép-európai országban is egy magyar műsort vetítenek vasárnap este

Az HBO elnöke a Csernobil lehetséges folytatásáról nyilatkozottHozzászólások