A svéd-dán színész David Dencik, aki a Csernobilban 2 epizódon keresztül alakította a Szovjetunió egyik leghírhedtebb politikusát, Mihail Szergejevics Gorbacsovot, 1974-ben látta meg a napvilágot. Dencik nem csak helyi filmekben, de angol nyelvű szupermozikban is feltűnt. Érdekesség, hogy az egyik legismertebb skandináv film, A tetovált lány 2009-es eredeti és 2011-es amerikai változatában is szerepelt.

David Dencik fontos alakításai közé tartozik a Suszter, szabó, baka, kém is, melynek története szerint a rendkívül intelligens George Smileyt (Gary Oldman) visszahívják az angol hírszerzéshez, hogy nyakon csípjen egy árulót. A Csernobil színésze az HBO produkcióján kívül több ismert tévésorozatban is kipróbálta magát, a részben Magyarországon forgatott Borgiákban egy kardinálist alakított. Emellett Dencik a közismert brit krimi, a Top of the Lake 2. évadában is szerepelt. A nyomozós széria 6 epizódjában volt látható.

A Csernobil színésze a közeljövőben egy dán sorozatban, a Face to Face-ben lesz látható, ez egy olyan nyomozóról szól, aki a lánya meggyilkolását próbálja tisztázni. A legtöbben öngyilkosságnak tartják a tragédiát, a főhős azonban nem nyugszik ebbe bele. Emellett a színész a 25. James Bond filmben is látható lesz, a különleges ügynökről szóló franchise 2020-ban tér vissza a mozikba.

hirdetés

A cikksorozat korábbi írásai: Jared Harrisről (Valery Legasovot), Emily Watson (Ulana Khomyuk), Sam Troughton (Alexandr Akimov), Jessie Buckley (Lyudmila Ignatenko), Stellan Skarsgard (Boris Shcherbina), Paul Ritter (Anatoly Dyatlov), Adam Nagaitis (Vasily Ignatenko)

hirdetés

Hétfőtől átalakulnak a TV2 hétköznap estéi

A Star Wars és a Westworld színésznője is csatlakozhatott a Wednesday 2. évadához

Megkapta első előzetesét a TV2-re érkező új drámasorozat, a S.E.R.E.G

Új előzetest kapott a SkyShowtime egyik, igaz események alapján készült minisorozata

4 TV2-s műsor folytatását jelentette be Fischer Gábor

Újabb streaming szolgáltató emelheti meg az előfizetés árát