Az HBO egyik nagy meglepetése volt 2017-ben a Hatalmas kis hazugságok (Big Little Lies), amely sztárszereposztással és mély drámával mutatta be egy kisváros életét. Kevés olyan produkció van jelenleg a tévéképernyőn, amely ennyire őszintén mutatja be a modern családok hétköznapjait, a Hatalmas kis hazugságoknak azonban sikerült a bravúr. Mivel az első évad Liane Moriarty regényét dolgozta fel és az HBO minisorozatnak szánta, így eredetileg nem lett volna folytatás. A jó fogadtatásnak köszönhetően azonban elkészült a 7 részes második szezon, mely június 10-én, hajnali 3:00-kor debütál az HBO-n és az HBO GO-n is elérhetővé válik az évadnyitó.

A produkció első etapjának a családon belüli erőszak volt a mozgatórugója, ezt a szálat pedig azzal varrták el, hogy egy tragikus jelenetsor végén Bonnie (Zoe Kravitz) lelökte a lépcsőn Celeste (Nicole Kidman) férjét, aki szörnyet halt. A gyilkosság után kimondatlan, de iszonyú erős szövetség kötődött ezáltal egy csapatnyi feleség és anya között. A csapatot a kaliforniai kisvárosba nemrég megérkezett Jane (Shailene Woodley), Madeline (Reese Witherspoon) és Renata (Laura Dern) is erősítette. A nők előálltak egy mesével, hogy Bonnie-t védjék, a második évad pedig ott veszi fel a fonalat, hogy ki miképp dolgozza fel a gyilkosságot.

A Hatalmas kis hazugságok legnagyobb erőssége az, hogy ilyen sztárszereposztással is könnyedén elhihetjük, hogy hétköznapi nőkről szól a történet. A szereplőgárdában korunk és a múlt elismert színésznői sorakoznak fel, akik hihetetlenül őszinte játékukkal teszik emlékezetessé a produkciót. Az első évadhoz képest pedig még erősödik a felhozatal, ugyanis megérkezik a meggyilkolt Perry (Alexander Skarsgard) anyja is, hogy Celeste-et terrorizálja. A nőt Meryl Streep alakítja és már a 2. évad 1. részében legalább három olyan jelenetet fel lehet sorolni, amely miatt emlékezetes a karakter. Azt az üvöltést egyhamar nem lehet elfelejteni.

A széria 2. évada izgalmas lesz, mert az első epizód alapján a gyászt fogják a készítők górcső alá venni. A szereplők azonban mindannyian máshogy próbálják feldolgozni az eseményeket, ez pedig a történet szempontjából nagyon érdekes. A Hatalmas kis hazugságok szereplőgárdája legalább olyan színes egyéniségekből áll, mint a Trónok harca, legalább annyi az intrika is, csak épp a háttér és a kor teljesen más. A nők között van, aki inkább a családjába temetkezik, van, aki a munkába, de izgalmas látni, ahogy a két legfőbb érintett, Bonnie és Celeste egyszerűen képtelenek megbirkózni mentálisan egy ilyen teherrel.

hirdetés

A legtöbb akciófilmben, mint mondjuk a John Wick, az emberek bele sem gondolnak abba, hogy a filmipar egyfajta poénforrásként használja a gyilkosságot. Amikor Keanu Reeves karaktere megszámlálhatatlan mennyiségben öl meg embereket, olyan természetességgel, mintha az orrát fújná ki, az ember kicsit sajnálkozik. A Hatalmas kis hazugságok arra emlékeztet, hogy vannak nézők, akiknek igenis szüksége van az érzelmességre, arra, hogy elmerüljünk abban, hogy embert ölni igenis tragédia, amely még a gyilkost is nagyon megviseli.

Az HBO sorozata maradt, ami eddig is volt, egy modern melodráma, családi köntösbe öltöztetve. A Hatalmas kis hazugságok azonban annak ellenére, hogy elhagyta a könyves alapanyagot, mégse érződik önismétlőnek. A történet és a produkció, valamint a karakterek is új fejezetbe léptek, egy gyilkosság utójátékát láthatjuk, a 7 részben pedig remélhetőleg legalább olyan megdöbbentő végkifejletre fut ki a sztori, mint ahogy az első szezonban láthattuk.

A Hatalmas kis hazugságok könnyed nyári családi dráma helyett elgondolkoztatóan és gondos törődéssel nyúl a gyilkosság, a gyász és a továbblépés témáihoz. Látszik, hogy az alkotók nem csak karaktereikkel foglalkoznak, de nézőikkel is, hogy maximálisan szórakoztató legyen a végeredmény. Izgatottan várjuk, hogy Meryl Streep karaktere nyakon tudja-e csípni a cinkos nőket, akik hatalmas kis hazugságot rejtegetnek. Addig is az évadpremiert egy nagyon erős 8/10-re értékeljük, mert habár afféle trükkös felvezetésként szolgált, rendkívül jól megalapozott a későbbi bonyodalmaknak is. (Fotók: HBO)

hirdetés

Leleplezték az idei X-Faktor harmadik férfi mentorát

Balázs, Bence, Majka és Joci vezetik majd az RTL 15 év után visszatérő showműsorát

Berendelték az egyik Star Trek sorozat következő évadát

Ezek a vadonatúj filmek érkeznek áprilisban a Netflixre

Ők lesznek az Adom a napom 3. évadának első hetének vendégei

Hétfőtől minden hétköznap estét érintő komolyabb műsorváltozás lesz az RTL-en