2015 nyarán mutatták be Németországban az RTL-en a német UFA és az AMC Networks által működtetett amerikai Sundance TV közös sorozatát, a Deutschland “83-at. A hidegháború idején játszódó dráma első évada 2016 februárjában megérkezett hazánkba is, az RTL Klub csütörtök esténként tűzte képernyőre Volt egyszer két Németország címmel. A sorozat bár nagyon minőségi lett, sem hazájában, sem Magyarországon nem volt sikeres, viszont az Egyesült Államokban a Sundance TV egyik népszerű tartalmává vált annak ellenére, hogy német nyelven, angol felirattal sugározták. Ez volt egyébként a tengerentúlon az első produkció, ami német nyelven került adásba.

Habár a németországi siker elmaradt, a Sundance TV és az egyik online tartalomszolgáltató, az Amazon Prime közösen berendelte még 2016-ban a második évadot. A folytatás három évvel az első szezon története után veszi fel a fonalat, erre utal az új cím is, a Deutschland “86. A második etap premierje Németországban lesz, azonban nem a televízióban, hanem a helyi Amazon Prime-on október 18-án. Ezt követően, október 25-én az Egyesült Államokban, a Sundance TV-n is elindul az új évad.

A sorozat főszereplője ezúttal is a Jonay Nay alakította Martin Rauch lesz, mellette pedig visszatér Maria Schrader (Lenora Rauch), Sylvester Groth (Walter Schweppenstette), Sonja Gerhardt (Annett Schneider) és Ludwig Trepte (Alex Edel) is. Arról egyelőre még nincs információnk, hogy a Volt egyszer két Németország második évada mikor és melyik csatornán kerül adásba hazánkban.

hirdetés
hirdetés

A héten véget ér az RTL jelenlegi legnézettebb műsora

Pár hét múlva, több RTL-es felületen is indul a ValóVilág 12. évada

Erdőtűz ütött ki az Ázsia Expressz forgatási helyszínén

Mesterséges intelligencia alkotta az MTVA új műsorvezetőjét

Leleplezték az idei X-Faktor harmadik férfi mentorát

Balázs, Bence, Majka és Joci vezetik majd az RTL 15 év után visszatérő showműsorát